BAM bouwt nieuw ziekenhuis in Zwolle

Zwolle – BAM Utiliteitsbouw gaat voor 210 miljoen euro het nieuwe ziekenhuis van Zwolle bouwen. De aannemer doet dat in combinatieverband met installatietechnische specialisten BAM Techniek, Unica, Kropman en Croon Elektrotechniek. Dat heeft het Bunnikse bouwconcern donderdag laten weten.

isala_3.jpg

De nieuwe Isala Klinieken in Zwolle krijgen een vloeroppervlak van ongeveer 108.000 vierkante meter. Daarmee wordt het een van de grootste niet-academische ziekenhuizen van Nederland. Het complex, dat uit vier gebouwen zal gaan bestaan, krijgt onder meer ruimten voor kantoren, onderzoek- en behandelfuncties, verpleegafdelingen en laboratoria. Het nieuwe ziekenhuis is ontworpen door architectenbureau Alberts en Van Huut en a/d Amstel architecten. In september start BAM met de bouw. In 2013 moeten de Isala Klinieken worden opgeleverd. BAM verwacht dat tijdens het hoogtepunt van de werkzaamheden ruim 700 bouwvakkers betrokken zullen zijn bij de uitvoering.

isala_4.jpg

Artikel delen:
Reacties 12
  1. So wat een complex! In de punt bij de Bloedbank om het hoekie tot en met de voormalige kliniek volgens mij. Helemaal links is volgens mij al terrein van het Sofietje?


    Maak melding

  2. Als je nu bij het Sophia komt krijg je het idee dat er al een nieuw (nou ja ‘ander’…) ziekenhuis staat.
    Je kunt er niet meer via de oude weg komen, de hele hoofdingang is verplaatst en je moet je auto parkeren in de parkeergarage (waar je vd week alleen met contant geld kon betalen en waarvan de lift het niet deed)


    Maak melding

Reageer