Voorproef(jes) festival Zwart op zaterdagen

Zwolle – Het festival Zwart gaat zijn 2e editie in. Zwart 2009 staat voor een laagdrempelig en toch eigenzinnig, kunstzinnig festival in de binnenstad van Zwolle. Met voor elk wat wils. Vanaf donderdag 25 juni tot zondag 28 juni zijn er iedere dag meer dan 60 kleinere en grotere voorstellingen op bijzondere en spannende locaties in het hart van de stad.

caravan_zwart.jpg

Een belangrijk deel van de voorstellingen is speciaal voor het festival gemaakt door kunstenaars onder leiding van bijzondere meesters. RE:Creatie is het motto, RE:cycle, RE:mix, RE:animatie, RE:vitaliseren, RE:odyssee, RE:première het resultaat. De afgelopen twee weken zijn al twee promo-caravans op pad gegaan om het Zwols publiek te informeren over het festival Zwart. De komende twee zaterdagen gaan we dat uitbreiden met de mogelijkheid van kaartverkoop én we laten diverse voorproefjes van (bijna) alle voorstellingen van Zwart. Fragmenten, korte scènes, diverse muzikale hoogstandjes; kortom een scala aan impressies; natuurlijk met het doel kaartjes te verkopen voor de voorstellingen.

Waar?

Op de Grote Markt voor de VVV wordt een kleine mini-stads-camping ingericht. Studenten van ArtEZ hebben maar liefst 5 caravans een nieuwe eigenzinnige uistraling gegeven, maar de grote blikvanger is de gele “Zwart-caravan”.

Bingotainment

Een van de grote voorstellingen van Zwart is Bingotainment. Speciaal op zaterdag 13 en 20 juni worden korte scènes gespeeld uit deze voorstelling die op donderdagavond 25 juni in première gaat op het Grote kerkplein. Actie: Op de markt is uw gulden een daalder waard: 3 kaarten voor de prijs van 2! Bij aanschaf van 2 kaarten bij de kassacaravan op de Grote markt ontvangt men een extra kaartje voor één van de donderdagvoorstellingen!

Wanneer

Elke zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur  in de binnenstad van Zwolle.

Zaterdag 13 juni        Grote Markt en omgeving          

Zaterdag 20 juni        Grote Markt en omgeving

Gastvrouw

Uw gastvrouw deze zaterdag is Arlette Swartjes, bekend van ……….

Artikel delen:

Reageer