SP Zwolle: vertrekregeling Delta Wonen ongehoord

Zwolle – De SP is geschokt over de onthullingen in het TV programma NOVA over de vertrekbonus van de directeur van de Zwolse woningbouwcorporatie Delta Wonen. De scheidend directeur kreeg een vertrekbonus mee van € 705.650,-. De SP in Zwolle vindt het ongehoord dat een directeur die vertrokken is wegens een vertrouwensbreuk zo’n smak geld meekrijgt. In het jaarverslag van de woningbouwcorporatie wordt er mooie sier gemaakt met een ‘bestuurscode’, maar dat blijkt nu helaas een papieren werkelijkheid.

SP raadslid Edwin Koster: `Woningbouwverenigingen zijn opgericht om woonruimte betaalbaar te maken voor mensen die niet in de financiële positie zijn om een huis te kopen. Deze bestuurder heeft er een puinhoop van gemaakt bij Delta Wonen en krijgt als beloning een riante vertrekbonus toegestopt. Voor de SP is dit echt onacceptabel. Dit straalt geen vertrouwen uit naar huurders. Delta Wonen is met dit soort vertrekregelingen het maatschappelijke belang van de woningbouwcorporatie helemaal uit het oog verloren. Het wordt tijd dat de aandacht van bestuurders eens wordt verlegd naar goed bestuurdersschap in plaats van het financiële privébelang.’ Onlangs heeft de SP in de gemeenteraad gepleit voor het afschaffen van variabele beloningen, zoals (vertrek)bonussen, opties en aandelen.

Wat de SP betreft moeten bestuurders niet verleid worden om op korte termijn de resultaten en de waarde van eventuele aandelen te laten stijgen, ten koste van de lange termijnbelangen van een bedrijf. Veelal vallen dergelijke riante vertrekregelingen bij werknemers in het verkeerde keelgat. De SP kreeg helaas geen steun van andere partijen voor dit voorstel.

Artikel delen:
Reacties 13
 1. 7 ton, lekker warme handdruk! Hoorde het half op NOVA. Woont zeker in de Brinkenbuurt, zou ie de vv Berkum sponsoren? Vast niet, mensen die zo puisant rijk zijn en zo met 7 ton omgaan. Nixxx terug willen geven; denken enkel aan zichzelf en hun ego. Bah, graaiers!!


  Maak melding

 2. Schande; echt schande. Lekker gevoel voor de huurders, meestal
  de kleine modale man, die moeten het betalen, zou de komende jaren
  geen huurverhogingen accepteren. Woont bij Park Eekhout, voor zover mij bekent, woning is de laatste jaren aanzienlijk verbouwd, kosten nog moeite gespaard, moet maar eens onderzocht worden.


  Maak melding

 3. Wat een grote vieze graaier! Naast een tonnen salaris per jaar ook nog eens een vette afkoopsom…..
  Wat doet die raad van commissarissen daar?????????????????????????

  die zitten zeker alleen maar dom ja te knikken bang dat ze zijn om na kritiek op te moeten rotten!>:(>:(>:(

  Ben benieuwd welke afkoopsom de nieuwe directeur in zn contract heeft staan!


  Maak melding

 4. Het is toch vreselijk jammer dat de S.P alleen blijft staan in dit standpunt,die 7,5 ton komt een ontmoetingscentrum Het Anker net tekort en daar hadden duizende mensen van kunnen profiteren


  Maak melding

 5. Helaas vrees ik dat dergelijke berichten de PVV alleen maar meer stemmen op gaan leveren.

  Voor de landelijke politiek wellicht. Op gemeenteniveau hebben ze geen bal te zoeken. Iedereen die op gemeenteniveau op one-issue partijen stemt, zouden ze wat mij betreft stemrecht af moeten nemen.

  Los hiervan moeten dit soort “Amerikaanse” bonussen z.s.m. afgeschaft worden. Blijkbaar heeft men de afgelopen jaar nog steeds niet geluisterd. Als ik ontslagen worden vanwege vertrouwensbreuk, mag ik blij zijn als ik 3 maandsalarissen meekrijg. Als ik nu 3 jaarsalarissen mee zou krijgen, teken ik daar direct voor ūüôā


  Maak melding

 6. Ook binnen de verrotte woningcoöperaties is de graaicultuur een wijdverbreid kanker.
  De burger moet zich dit weer gewoon laten welgevallen want we komen er samen wel uit ………..TOCH!?


  Maak melding

 7. Even een snelle berekening….
  …stel je betaald een gemiddelde van 350 euro huur per maand. Dan kan je met datzelfde geld 2000 maanden gratis leven, dat is 166 jaar, dus zo’n drie √† vier generaties!

  Of, anders gezegd, tweeduizend arme gezinnen in Zwolle die een minimumloon hebben kunnen één maand worden ontlast van hun vaste lasten.

  Delta Wonen koos er echter voor om iemand met slechts ‘middelbare school’ als opleiding (staat in z’n CV) een vertrekbonus te geven van 700.000. Ik vind het ronduit schandalig en het tekent des te meer hoe verziekt de ethiek van onze Nederlandse bestuurders is.


  Maak melding

 8. Henk mee eens. Maar een schoolopleiding zegt natuurlijk helemaal niets. Van der Most heeft ook geen hoge opleiding en is gewoon als handelaar in oud ijzer begonnen.


  Maak melding

Reageer