Deltionroute bij kunstenfestival Zwart

Zwolle – Studenten van het Deltion College organiseren twee educatieve routes voor kunstenfestival Zwart. Tweedejaars studenten Grafisch Vormgeven, Onderwijsassistent en Sociaal Cultureel Werk werken samen om deze kunstproductie te maken. Het project wordt begeleid door Frédèrique van Rennes, docente grafisch vormgeven aan het Deltion College, in het kader van haar studie aan de Master Kunsteducatie van ArtEZ. Kunstenfestival Zwart vindt plaats van donderdag 25 tot en met zondag 28 juni. De kern van het festival bestaat uit 24 kunstproducties op unieke locaties in en rondom de binnenstad van Zwolle.

De route bestaat uit drie kleine interactieve voorstellingen. De voorstellingen zijn een combinatie van beeldende kunst en drama. Een tipje van de sluier qua thematiek: een tijdmachine, het verhaal van het meisje en het varken, een vogelkooimysterie, een reis door dromenland, een operatiezaaldrama en Rembrandt meets Mondriaan. De voorstellingen worden gegeven door de studenten Grafisch Vormgeven en Sociaal Cultureel Werk. De studenten Onderwijsassistent fungeren als gids gedurende de route langs de drie voorstellingen. De locaties waar de voorstellingen plaatsvinden zijn Museum De Fundatie, het Stedelijk Museum en het Vliegende Paard. Elke voorstelling duurt ongeveer 15 minuten. De totale route duurt ongeveer 90 minuten en begint op het Grote Kerkplein. Kaarten á € 2,50 zijn verkrijgbaar via www.festivalzwart.nl

Voor deze kunstroute zijn samenwerkingsverbanden aangegaan met het festival Zwart, Museum De Fundatie, het Stedelijk Museum, het Vliegend Paard, ArtEZ, Windesheim en Historisch Centrum Overijssel. Plannen voor de toekomst zijn al gemaakt. Het Deltion College wil het Festival Zwart gedurende een periode van vijf jaar integreren in het onderwijsprogramma. Dit biedt studenten een unieke kans in het kader van professionalisering van hun beroep.

Artikel delen:

Reageer