Wethouder Piek stelt formulierenbrigade voor aan Dieze

Zwolle – Alle wijkbewoners van Dieze zijn woensdagmiddag 17 juni van harte welkom aanwezig te zijn bij de start van de FormulierenBrigade. Dit gebeurt in de Brede School Het Wonderwoud. De FormulierenBrigade biedt een helpende hand bij het invullen van lastige formulieren, maar kan ook een inkomenscheck doen om te toetsen of er recht bestaat op een financiële tegemoetkoming. 

s´Ochtends ontvangen alle bewoners van Dieze een persoonlijke uitnodiging in de brievenbus om bij het startmoment aanwezig te zijn. Stadsomroeper Peter Vader gaat de wijk in en roept onder begeleiding van de Antilliaanse drumband De Zwolse Partners iedereen op te komen en kennis te maken met de brigadiers en een inkomenscheck laten doen.

 

Programma

15.00 uur           Ontvangst in de aula van de Brede school Het Wonderwoud, Beukenstraat 83 door de FormulierenBrigade. Alle gasten mogen een inkomenscan doen 15.15 uur           Voorstelronde leden FormulierenBrigade, wat doet de brigade, voor wie, waar en wanneer16.00 uur           Wethouder Gerrit Piek doet samen met een brigadier een inkomenscan en geven het officiële startsein voor de pilot Formulierenhulp Dieze.16.30 uur          Afsluiting met een drankje.  De FormulierenBrigadeDe FormulierenBrigade werkt bij stichting De Kern, instelling voor maatschappelijk werk. De brigadiers, inmiddels 14 personen, komen zelf uit de Bijstand. Zij weten dus als geen ander wat het is om weinig geld te hebben en hoe welkom een financieel extraatje is.Inmiddels weten zij ook door opleiding en ervaring hoe die reeks formulieren ingevuld moeten worden en hoe je te weten komt of je recht hebt op een financiële tegemoetkoming. Want er blijft geld op de plank liggen zoals huurtoeslag, bijzondere bijstand of een tegemoetkoming in de studiekosten. Er zijn veel inkomensondersteunende maatregelen waar velen geen weet van hebben. De FormulierenBrigade bekijkt daarom samen met de hulpvrager of alle inkomensondersteunende maatregelen zijn aangevraagd waar men recht op heeft. De brigadiers vragen geen naam of adresgegevens, er wordt geen dossier aangemaakt, hulpvragers blijven desgewenst anoniem. Blijkt dat er meer hulp nodig is dan de FormulierenBrigade kan bieden, dan wordt verwezen naar een andere instantie.

Spreekuur FormulierenBrigade

Niet alleen wijkbewoners van Dieze maar iedereen kan terecht bij de FormulierenBrigade en is welkom op één van de spreekuurtijden. Een afspraak maken is niet nodig.Wijkcentrum De Vlasakkers, Vlasakkers 10, op maandag van 10.00 tot 11.00 uur.Wijkcentrum Dieze Oost, Zerboltstraat 61, op maandag en woensdag van 13.00 tot 17.00 uur.Wijkcentrum Rembrandtien, Rembrandlaan 10, op dinsdag en donderdag van 13.00 tot 17.00 uur.Woonhuis aan de Abel Tasmanstraat 19, op vrijdag van 10.00 tot 11.00 uur.Stichting Focus Diezerplein 22, op vrijdag van 10.00 tot 11.30 uur.Voedselbank, locatie Schaepmans Lakfabrieken, Friesewal 32, elke 1ste en 3de vrijdag van de maand van 14.00 tot 16.00 uur.Brede School Het Wonderwoud (vanaf 1 september), Beukenstraat 83, op woensdag de gehele dag. Voor een afspraak met één van de brigadiers op andere tijden kan men bellen naar De Kern, (038) 456 97 50. Meer informatie is ook te vinden op www.formulierenbrigadezwolle.nl. De FormulierenBrigade wordt gefinancierd door de provincie Overijssel en de gemeente Zwolle en is ontstaan uit een samenwerking tussen De Kern, Humanitas, Stichting Welzijn Ouderen Zwolle, MEE, Frion, Travers, gemeente Zwolle, Dimence, Leger des Heils, Landstede en Deltion.  

 

Artikel delen:

Reageer