Project Club4Hero’s bijna afgelopen

Zwolle – Om de jeugd in de wijken Diezerpoort en Holtenbroek te helpen bij het aanleren van gezonde gewoontes en het ontwikkelen van een actieve leefstijl is in september vorig jaar het unieke project Club4Hero’s van start gegaan met twee nieuwe groepen.  

Club4Hero’s is voor kinderen van 8 t/m 12 jaar met overgewicht uit de wijken Holtenbroek, Diezerpoort en Aa-landen. Verdeeld over twee groepen sportten de deelnemers de afgelopen negen maanden twee keer per week en kregen zij begeleiding en voorlichting op het gebied van gezonde voeding. Ook kregen zij sociaal-emotionele begeleiding: hoe ga je om met lastige situaties als pesten, vervelende gevoelens, weerstand bieden tegen ongezonde tussendoortjes en groepsdruk? Bij Club4Hero’s vonden de kinderen steun bij groepsgenoten en kregen ze professionele begeleiding. Zowel in Diezerpoort als in Holtenbroek stond de groep onder begeleiding van een eigen sportdocent, diëtiste, orthopedagoog en weerbaarheidstrainer.


Ook de ouders zijn intensief betrokken bij het projecten: de rol van de ouders en het gezin is van cruciaal belang bij het welslagen van dit soort interventies. Er zijn ouderbijeenkomsten georganiseerd en ouders zijn regelmatig uitgenodigd bij de activiteiten van de kinderen. Op woensdag 17 juni vindt de laatste bijeenkomst van Club4Hero’s Holtenbroek plaats in de gymzaal aan de Brahmsstraat. Van 13.45 – 15.00 uur komen alle deelnemers, hun ouders en het Club4Hero’s-team voor de laatste keer bijeen.  Op donderdag 18 juni is de laatste bijeenkomst van Club4Hero’s Diezerpoort. Deze bijeenkomst vindt plaats van 16.00 – 17.15 uur in de gymzaal van Brede School Het Wonderwoud.  Samen gaan we een spetterende afsluiting geven aan een mooi projectjaar. De deelnemers worden hierbij natuurlijk extra in het zonnetje gezet. Zij sluiten het project af als echte ‘Hero’s‘!

Artikel delen:

Reageer