Kritiek CDA op “getreuzel” traject Zwolle – Wijthmen

Zwolle – CDA-Tweede Kamerlid Eddy van Hijum vindt dat de verbetering van de N35 tussen Zwolle en Wijthmen te lang op zich laat wachten. “Er wordt bestuurlijk getreuzeld”, stelt Van Hijum. Hij noemt het “onbegrijpelijk” dat in deze tijd van crisis en werkloosheid in de bouw niet wordt doorgepakt met de verbreding van de weg. “Er ligt € 52 mln klaar op de plank om omgezet te worden in asfalt”.

Het CDA in de Tweede Kamer eist dat verkeersminister Eurlings nu zo snel mogelijk start met de formele planstudie als vervolg op de ‘verkenningen’ die plaatsvinden. De verkenningsfase moet hiertoe wel worden afgesloten met een duidelijk bestuurlijk voorkeursalternatief van de regio. De fractie zal dit op 22 juni naar voren brengen in een debat met minister Eurlings. Het kabinet heeft onlangs het advies van de commissie-Elverding (“Sneller en beter”) overgenomen om de aanleg van infrastructuur te versnellen. Volgens Van Hijum slagen het rijk en de provincie nog onvoldoende in om deze ambitie voor de N35 waar te maken. Dankzij een amendement van het Overijsselse Kamerlid kwam in 2006 € 16 mln vrij voor de verbetering van de N35 tussen Zwolle en Wijthmen. De provincie Overijssel legde daar € 30 mln bij, waarna minister Eurlings in november 2008 de nog ontbrekende € 6 mln bijpaste.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. CDA: “Asfalt rollen”, zucht.
    Zoals bekend van het CDA moet groen weer eens wijken voor hun allereerste prioriteit: asfalt rollen.
    Voor alle duidelijkheid, “er moet zoveel mogelijk asfalt worden gerold” is een letterlijke uitspraak van onze CDA gedeputeerde. Ik verzin deze kreet dus niet zelf, maar dan weet u waar deze ellende vandaan komt.
    Van groen, natuur, klimaat, heeft het CDA nog nooit gehoord, bah.


    Maak melding

Reageer