Geveltuintjes verfraaien Palestrinaflats Holtenbroek

Zwolle – Hoewel de Palestrinaflats in Holtenbroek grenzen aan het groen, is de directe omgeving van de flats er vooral één van steen en asfalt. Daar komt vanaf zaterdag verandering in. Bewoners van de flats hebben het initiatief genomen om geveltuintjes aan te leggen waardoor die omgeving een stuk vrolijker aangezicht krijgt. Dit initiatief is door deltaWonen en de gemeente Zwolle omarmt.

Met geld uit het wijkbudget en met hulp van tuinontwerper Harry Pierik zijn op een aantal plaatsen rond de flats planten gepoot. Als afwerking bij bestaande bomen maar ook in plantenbakken die van het wijkbudget zijn aangeschaft. Het blijft niet bij de aanleg van de tuintjes alleen. Helemaal in de geest van het project Samen gaan voor de Palestrinalaan, worden de geveltuintjes ook door de bewoners zelf onderhouden. Hiervoor wordt een geveltuingroep opgericht die van Harry Pierik les zal krijgen om de tuintjes goed te kunnen bijhouden. De tuintjes komen voor de James Last en Glenn Miller flats, zodat niet allen bewoners maar ook voorbijgangers van het groen kunnen genieten.

Dit mooie initiatief verdient een mooie start. De feestelijke opening van de tuintjes is op zaterdag 13 juni om 11.00 uur. Dit gebeurd voor het kantoor van de wijkbeheerder van deltaWonen, aan de Palestrinalaan 1. Tijdens de opening kunnen kinderen worden geschminkt en is er een verhalenverteller.

Artikel delen:

Reageer