Grote deelname Scooter toertocht Zwolle

Zwolle – Op zondag 14 juni 2009 vindt vanaf 12.00 uur de tweede editie van de Rondje Swolle/Brommercentrum scooter toertocht plaats. De eerste tocht mocht zich verheugen in een deelnemersveld van ruim vijftig scooterliefhebbers. Nu is het aantal deelnemers al 114! Wethouder Gerard van Doorenmolen zal bijvoorbeeld ook aanwezig zijn, evenals de fotograaf van Weblog Zwolle Harry ten Klooster. Zij zijn zelf fervent scooterliefhebber.


Foto: Boertien Foto

De Rondje Swolle/Brommercentrum scooter toertocht is een tocht die de deelnemers vanuit de stad (vertrek en eindpunt Blijmarkt) langs mooie plekjes in de regio voert. Het genieten staat hierbij voorop waarbij er onderweg zal worden gestopt voor een ouderwetse picknick. Dat veel van de deelnemers de tocht van 2008 op een retro scooter reden geeft aan dat het vooral een gezellige tocht moet zijn. Een ladies only toilet voor onderweg is aanwezig. Na afloop van de toertocht, de verwachting is rond 17.00 uur, vindt er in en nabij het Proeflokaal op de Blijmarkt een afterparty met livemuziek plaats. De organisatie vraagt, in verband met de grote deelname, de deelnemers op tijd te komen. De koffie staat dan klaar.

Zowel voor, tijdens en na afloop van de toertocht zal het de deelnemers aan niets ontbreken. Dankzij de medewerking van tientallen sponsors zijn drankjes, lunch, buffet, loterij en een groepsfoto bij de prijs inbegrepen. Voor entertainment zorgen de Meisjes van Plezier terwijl PBN Music & Events met een surpriseact de deelnemers wegschieten. Een loterij met tientallen prijzen maakt het zomerse evenement compleet.

De organisatie verwacht  voor deze tocht – tussen Moederdag en Vaderdag nu ook een Scooterdag – veel animo.  Aanmelden kan tot uiterlijk 7 juni 2009 bij de volgende inschrijfpunten:

VVV – Grote Markt 20 – Zwolle

Proeflokaal – Blijmarkt 3 – Zwolle info@pfk.nl

Brommercentrum – Campherbeeklaan 8c – Zwolle info@brommercentrum.nl

Deelname aan de Rondje Swolle/Brommercentrum scooter toertocht kost slechts  €9,00 per persoon. Dit is een all-inclusive prijs. Drankjes tijdens de afsluitende afterparty zijn uiteraard voor rekening van de deelnemers zelf.

Voor meer informatie: www.rondjeswolle.nl

Artikel delen:
Reacties 11
 1. Scooter/brommer rijden is leuk ja.
  Alleen jammer dat de politie het hier altijd maar moet verpesten door ons onnodig aan te houden en te controleren, zonder reden.
  >:(

  Kan tegenwoordig niet eens meer op een zondagmiddag touren, of ik word al meteen achtervolgd door een motoragent “voor een controle”.  Maak melding

 2. Dat zal er toch niet mee te maken hebben dat Kampen (zeer nauwe partnerstad van Zwolle) net een CU-burgemeester heeft? :'( Hoe haal je het ook in je hoofd om op zondag te gaan biken >:(


  Maak melding

 3. Dit cluppie heeft natuurlijk ontheffing omdat ze me Papje dicht bij het politieke vuur zitten én omdat de carnavalsdeejee Geer van D. mee mag….da’s niet zomaar iemand. De ontheffingsdruppel is natuurlijk Harry ten K., misschien ook wel de meest ervaren tokkiefiets-rijder van allemaal 😉


  Maak melding

 4. @Natascha.

  Ik rij nu bijna 4 maand en ben al drie keer aangehouden door een motoragent, twee keer dezelfde.
  Maar dat komt waarschijnlijk doordat ik een schakel rij, verder wel helemaal origineel. Maar daar azen motoragenten nogal op, helaas .:(


  Maak melding

 5. @Sander:
  Ik weet niet precies wat je rijdt, hoe je rijdt, hoe snel het ding rijdt en hoeveel geluid hij maakt maar ik weet wel dat menig snorfiets véél te hard rijdt. Met mijn fiets lach ik om een snelheid van 25 km/h (maximaal toegestane snelheid voor snorfietsen zoals je vast wel weet). Om de één of andere reden moet ik bij bijna alle snorfietsen stevig de pedalen rondtrappen om ze voor te blijven. En dan hebben we het echt niet over 27 km/h, ook niet over 30 km/h en zelfs niet over 35 km/h. Zelfs als ik eens de puf heb om brommersnelheden of meer te halen (45 km/h of meer) weten redelijk wat snorfietsers me in te halen.

  Misschien bij jij specifiek niet het doelwit maar ben je dus wel het doelwit als iemand die een deelnemer is van een bepaalde groep.

  Buiten de snelheid heb je ook nog eens de herrie die redelijk wat van die apparaten maken. Er zijn er die gewoon een zeer acceptabele hoeveelheid geluid prodcueren maar er zijn er ook die oorverdovend veel herrie maken.

  Dan verder niet echt wettelijk punt ofzo geloof ik maar als je het over ‘verpesten’ hebt…. enig idee hoe fijn het is om in de stank van zo’n ding te rijden? Als ik eens wat rustiger rijd op een dag met wat minder wind, dan kan ik nog minuten lang in de uitlaatdampen rijden van de snorfietser die me heel wat minuten daarvoor heeft ingehaald.


  Maak melding

 6. @WFvN

  Laten we ’t erop houden dat ik “motor”-lookalike rij, het is ook een motor qua frame e.d. (en daarin verkrijgbaar), maar gewoon met 50cc.
  Verder rij ik gewoon origineel, standaard uitlaat, dus geen herrie.

  Snorfietsers zijn voor mij ook een ergernis, ze mogen maar 25mk/h maar rijden vrijwel altijd vol gas wat op mijn teller toch meestal wel 40km/h is.
  Vooral ook omdat ze overal tussen zigzaggen…

  En die zo’n oorverdovend, schel, geluid maken zijn meestal scooters. Als ik niet boven de 40 uitkom hoor mij ook nauwelijks.

  Tja, en dat ik soms op fietspaden moet rijden vind ik zelf ook vervelend. Groepjes fietsers, tegenliggers, vooral vanwege het formaat van m’n brommer kan ik me niet overal tussen wringen.  Maak melding

 7. Ik heb even wat hulp nodig bij het begrijpen van iets.

  Snorfiets is een motorvoertuig welke maximaal 25 km/h mag
  Een bromfiets is een motorvoertuig welke maximaal 30 mag op het fietspad binnen de bebouwde kom, 45 km/h op de rijbaan binnen de bebouwde kom en maximaal 40 km/h buiten de bebouwde kom.

  Maar WAT is nou een scooter?
  Ik ben in de veronderstelling dat het woord ‘scooter’ alleen iets zegt over het uiterlijk. Dat wil zeggen: groter scherm aan de voorkant, vlak plateau voor de voeten en enigszins een kont aan de achterkant. En waarbij een scooter zowel een snorfiets, een brommer als een motor kan zijn.

  Dus hoe zit het nou?


  Maak melding

 8. Sorry, je begrijpt me verkeerd, ik heb de vraag verkeerd gesteld. Mij was namelijk wel duidelijk dat jij geen scooter hebt.

  Je schrijft:

  En die zo’n oorverdovend, schel, geluid maken zijn meestal scooters.

  Wat zijn hier dus de herriemakers? De scooterbrommers of de scootersnorfietsen? Maar daar heb je nu dus ook antwoord op gegeven: het zijn beiden.

  Brommers van jouw type kunnen trouwens ook gruwelijke herrie geven weet ik uit ervaring. En van jouw type brommer zijn er ook meer dan genoeg die opgevoerd rondrijden.

  Maar ik kan me levendig voorstellen dat je wel de balen hebt als je met enige regelmaat wordt aangehouden voor controle.


  Maak melding

Reageer