Swollwacht vindt vertrekbonus directeur schande

Zwolle – Schande, zo noemt de Swollwachtfractie de vertrekbonus van de vertrokken bestuurder van de woningbouwcorporatie Delta Wonen in Zwolle. "Vele tonnen gemeenschapsgeld verdwijnt in de zak van deze voormalige bestuurder, een voorbeeld van graaicultuur ten top!" Het verbaast Swollwacht temeer, omdat volgens de berichtgeving in de Stentor in 1995 deze vertrekregeling al met deze voormalige bestuurder, middels zijn arbeidscontract, was afgesproken, zegt William Dogger.

"In de toen nog oude gulden tijd was dit al een bedrag van ruim anderhalf miljoen gulden!! Hoe in vredesnaam heeft de toenmalige RvT van Delta Wonen een dergelijke regeling in het betreffende arbeidscontract van deze voormalige bestuurder kunnen laten opnemen. Dit is niet uit te leggen aan de huurders van Delta Wonen, hoe durf je als corporatie vervolgens de komende jaren nog een huursverhoging te vragen aan deze huurders!" Namens de Swollwachtfractie vraagt Dogger wethouder Van Doorenmolen met klem om tegen dit besluit op te treden. "Op z´n minst zou de wethouder publiekelijk de voormalige bestuurder kunnen aanspreken om af te zien van deze absurde vertrek bonus." Indien de voormalige bestuurder hier geen gehoor aan wil geven, zou Van Doorenmolen juridisch kunnen onderzoeken of dit gemeenschapsgeld kan worden teruggevorderd, zegt Dogger.

Wellicht zal de wethouder aangeven dat de gemeente hier juridisch niets mee kan en dat dit een zaak is van Delta Wonen (Delta Wonen geeft aan dit reeds juridsch onderzocht te hebben). "Dit laatste zou zo kunnen zijn, maar de wethouder zou (in de lijn van) een soort van pro-forma zaak kunnen opstarten tegen deze bonus uitbetaling aan de voormalige bestuurder, al zou het alleen maar zijn om duidelijk te maken- dan wel een duidelijk signaal af te geven- dat de gemeente Zwolle in ieder geval dergelijke absurde bonussen van gemeenschapsgeld binnen haar gemeente grenzen sterk verwerpt!"

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Ze lijken het woord “skande” van Gele Geert te hebben gejat. Ach ja, als algemeen geaccepteerd wordt dat populisme scoort, deint dit cluppie graag mee op de golven. Nou ja, ze doen maar.


    Maak melding

Reageer