Jason Mbote winnaar Halve Marathon Zwolle

Zwolle – Jason Mbote heeft de Halve Marathon van Zwolle 2009 op zijn naam geschreven. Dat was de vierde keer voor de Keniaan! Hij liep de negende editie van de Zwolse Halve Marathon in een tijd van 1.02.03 uur. Landgenoot Kiprotich werd tweede, de Marokkaan El Qadi legde beslag op de derde plaats. Bij de dames won Etalemahu Kidane. De tweede plek was voor Ruth Wanjiru. Derde werd Lydia Kurga. Alle uitslagen vindt u HIER.

halve_marathon_8.jpg

halve_marathon_9.jpg
Bij de dames een close finish… Etalemahu Kidane (links) wint.

Zesduizend hardlopers liepen bij zeer goede weersomstandigheden zaterdagavond de Rabo Businessrun, de Wavin 4 Engelse mijlen of de Halve Marathon. Langs de kant van de route werden de sporters ondersteund door diverse bandjes en toegejuichd door tienduizenden supporters. Het werd een groot feest. Mbote won de Halve Marathon van Zwolle voor maar liefst de vierde keer. De Keniaan, met een persoonlijk record van 1.01.35, is de laatste jaren uitgegroeid tot een veel gevraagd atleet. Vorig jaar verbeterde hij zijn persoonlijke record op de marathon tot 2.07.37 en drong daarmee door tot de mondiale subtop. De halve marathon van Zwolle is een van de weinigen wedstrijden die Mbote in Nederland loopt. De Keniaan voelt zich vertrouwd met de Overijsselse hoofdstad en komt graag terug naar de Grote Markt.

marathon-213-edit.jpg 

halve_marathon_1.jpg
Renate Wennemars deed ook mee!
Ze eindigde als 1308 binnen de twee uur in een tijd van 1.53.58 uur.

dsc_3127.jpg

marathon09005.jpg

halve_marathon_4.jpg

Via ‘Lees verder’ meer foto’s !

halve_marathon_6.jpg

mbote.jpg
 Mbote (met nummer 2) hier nog op de vierde plaats…

marathon09042.jpg

marathon09095.jpg

marathon09476.jpg

marathon09295.jpg

halve_marathon_3.jpg

halve_marathon_15.jpg

halve_marathon_16.jpg

halve_marathon_17.jpg

marathon-12-edit.jpg

marathon-19-edit.jpg

marathon-186-edit.jpg

marathon-194-edit.jpg

marathon-236-edit.jpg

marathon-295-edit.jpg

marathon-334-edit.jpg

halve_marathon_2.jpg
Raadslid Frankwin Mussche ook present…

dsc_3106.jpg

dsc_3119.jpg

dsc_3157.jpg

dsc_3221.jpg

halve_marathon_5.jpg
Twee helicopters circelden de hele avond boven het deelnemersveld…

halve_marathon_18.jpg

halve_marathon_10.jpg

halve_marathon_11.jpg

halve_marathon_12.jpg
Ex-volleyballer Bas v.d. Goor ook weer van de partij… 

halve_marathon_13.jpg

halve_marathon_14.jpg

marathon_2069_470_3.jpg

marathon_2079_470_4.jpg

marathon_2061_470_2.jpg

marathon_2136_470_5.jpg

marathon_2155_470_7.jpg

marathon_2257_470_8.jpg

marathon_2345_470_1.jpg

marathon_2333_470_10.jpg

marathon_2336_470_11.jpg

Artikel delen:
Reacties 46
 1. Rotherrie
  Het leek wel Afghanistan aan het Zwarte Water met die >:( helikopters. Wat een rotherrie op zo’n mooie zaterdagavond als je lekker buiten wilt zitten.


  Maak melding

 2. wat nu herrie?
  Tsja, er gebeurt iets leuks, iets gezelligs in de stad… dan zijn er wel altijd weer klagers… Ik heb geen last gehad van de choppers, vond het een gezellige avond. Waarom altijd miepen als er wat te doen is?? Dat hoort bij een stad, ga anders ergens op de hoge enk of IJhorst wonen of zo….;D


  Maak melding

 3. Fantastisch evenement en dan zo’n eerste reactie, hmmm. Maar ik heb genoten, prachtige ambiance, prachtig weer, prachtig parcours en elk jaar meer toeschouwers. Zwolle is echt een leuk evenement rijker!


  Maak melding

 4. marion get al life wat ben jij een azijnzeiker zeg
  ga lekker in lutjebroek wonen en sout op uit de levendige stad zwolle

  jij bent de zwakste schakel ajuus


  Maak melding

 5. Die twee helicopters zweefden s’middags al over de stad,
  over onze buurt. Een keer kan ik wel verdragen, maar zes zeven keer dan vraag je je af wat er aan de hand is. Want dat was ver voor de marathon.
  Dan ’s avonds in de POM tuin waar dichters/schrijvers uit hun werk probeerden voor te dragen, waren ze ook constant boven de tuin present, jammer. Is er eens wat te doen Rick…  Maak melding

 6. De derde foto van boven is een pracht exsemplaar. Ik kan alleen niet ontwaren waar deze is gemaakt. Maar een compliment voor de Han.


  Maak melding

 7. Jaja het is weer zo ver, altijd van die vervelende mierenneukers
  kun je niet gewoon een keer een ander wat gunnen ?
  Wat zielig zeg, er fliegen helicopters boven onze wijk, en ?
  geven jullie nooit een feestje ? Of wordt het bij jullie nooit een keer lawaaierig ?
  Ga weet ik waar wonen maar blijf niet in onze mooie en gezellige stad Zwolle !!!!!!!!
  Stelletje ego’s


  Maak melding


 8. Het was niet te doen om als bezoeker of werknemer bij de schouwburg te komen. Je mocht nergens bij de schouwburg de gracht oversteken


  Maak melding

 9. Voor de eerste keer gelopen. Super evenement, de mooiste tot nu toe die ik gelopen heb. Leuk publiek, leuk parcour, echt top.
  Alleen vraag ik mij af of het parcour niet te lang was. Onze verbinding met satelliet geeft 21.320 aan. Dit is 220 meter meer dan de juiste afstand. Maakt allemaal niet uit hoor, het blijft een super dag met een super evenement. Volgend jaar weer.


  Maak melding

 10. de Halve Marathon Zwolle vind voor de hoeveelste keer plaats ? en vogens mij altijd zo rond de 12 / 13 .e juni
  C ( trouwens zou je je naam niet kunnen uitschrijven een beetje laf )
  eens kijken wat een ander doet ? met elkaar en niet tegen elkaar !!!!


  Maak melding

 11. @c
  Dat uitje in de POM tuin? Dat kan nooit gisteren zijn geweest. We hebben hier al jaren een Stedelijk Museum. Ja, die is wel met de tijd meegegaan!;)


  Maak melding

 12. Fantastisch evenement
  Fantastisch evenement. Ik heb genoten. Behalve dan de laatste 3km want toen zat ik er helemaal door… Ben nu nog even de beelden van TV Oost aan het kijken (recorder stond aan). Prima werk van TV Oost (NOS doet dit heus niet beter). Geniet ook van de beelden van de helikopters. Mogen van mij elke keer boven het evenement vliegen ;). Als loper is het een leuke ervaring en volgens mij voor de toeschouwers ook. Lekker feestje in de binnenstad.


  Maak melding

 13. Lawaai
  @Rick en @Jaap, niks mierenneuken of verhuizen naar de hei, de marathon kon vorige edities ook zonder helikopters, en doe nou niet of dit het enige evenement van dit jaar is. Trouwens het is ook mijn stad……:D


  Maak melding

 14. Jaap,

  laf? Wie zegt mij dat jouw naam klopt? Zegt de naam Ciska meer over wat ik schrijf? En klopt het dat ik Ciska heet?

  Wallie: De sm tuin! Tja dan liever de pom tuin.

  De organisaties zouden meer op elkaar af moeten stemmen.


  Maak melding

 15. wat een dom gelul weer zeg 😀 zou echt stapel gek worden van de zeikders die weekelijks de gemeente bellen van geluidsoverlast.. beetje sneu.. miss heeft t wel met diegene zijn verleden te maken..


  Maak melding

 16. Super Super gisteren. Leuk feest, goed georganiseerd.
  De afstand is niet goed uitgemeten hoor.
  Dit is voor de recreanten niet zo erg, maar voor de wedstrijdlopes wel.
  Volgens ons ongeveer tweehonderd meter teveel.  Maak melding

 17. Leuk evenement.
  Volgende keer maar een paar Russische MIL-transporthelicopters inzetten, die maken nog meer teringherrie hebben een grotere branstofcapaciteit en kunnen al vanaf s’middags 13.00 vliegen zonder bij te hoeven tanken.


  Maak melding

 18. Marrianne op de foto 😀 Grote klasse, tevoren nog wandelend door onze gezellige, wijkse winkelpromenade en tot in de vroege uurtjes afbouwend in onze geweldige stad! Vrees trouwens dat we het net iets langer hebben volgehouden 😉 We horen zo wel.


  Maak melding

 19. Afstand en hinder.
  Juan.
  Het parcours is officieel IAAF/AIMS gemeten en is zuiverder dan Satteliet.
  Hinder in de stad?? Hebben ze een keer een evenement wat zonder trammelant gehouden wordt en hebben ze is er een evenement wat Nationaal aanslaat en Zwolle op de kaart zet en is er een evenement dat al maanden wordt gecommuniceerd in de Stentor altijd van die lui die je eigenlijk bij voobaat moet deporteren voor één dag naar de Grote Stille Heide. (Maar dan wel midden in Brabant)


  Maak melding

 20. @ Adri, volgens Youp, in zijn vers geplaatste column op het Alg.Log…horen klagers niet in de stad. Hmmmm, misschien in Mokum niet >:(


  Maak melding

 21. Fijn dat iedereen zo genoten heeft.
  Als ik niet had moeten werken had ik dat misschien ook gedaan.
  Na een heel eind gelopen te hebben, werd mij gezegd dat ik er niet door mocht, en nee ook niet omdat ik een cliënt moest helpen.
  Daar was ik dus wel behoorlijk verbouwereerd over, die man kon niet oordelen waarom ik daar hulp ging verlenen, maar zei gewoon zonder meer dat het niet uit maakte, hij liet mij niet door.
  Vervolgens zei hij dat dat dan mijn probleem was, bijzonder vriendelijk
  >:(


  Maak melding

 22. @C de foto is gemaakt vanuit een bakje van een brandweerwagen op een kleine 20 meter hoogte schat ik. De brandweerman heeft mij een half uur lang alle kanten op bewogen die voor mij aantrekkelijk waren. Unieke ervaring.


  Maak melding

 23. Han het is bijzonder mooi geworden.
  Ik dacht dat het beeld vanaf de andere kant genomen was, maar dan kwam ik niet uit met de peperbus. Maar het is opgelost en je hebt prachtige beelden geschoten en dan voor mij speciaal die derde.  Maak melding

 24. Ik ben een andere (positieve) Marion. De halve Marathon van Zwolle, een superevenement, super georganiseerd, ik stond aan de kant de lopers aan te moedigen. Ik heb ook het geluid van de helikopters gehoord, vond het wel “stoer” dat de RTV Oost opnames op die manier uit mijn stad kwamen. Ik stam nog uit de tijd dat er in Zwolle echt niets te doen was, maar de tijden zijn gelukkig veranderd. In Zwolle is er voor elk wat wils, ik houd echt niet overal van maar ik vind het top dat er voor vrijwel iedereen iets wordt georganiseerd. Kom net van het concert van “de Vuurvogels” in het Terpelkwijkpark, hartstikke mooi, een geimproviseerde voorstelling, absoluut voor herhaling vatbaar! Dus organisatie talenten van Zwolle, kom maar op met al die leuke evenementen! En..het hoeft niet altijd groot en omvangrijk te zijn, kleinschaligheid is ook prima!  Maak melding

 25. kom net terug van een weekje bij de monniken en zie dat de broodlopers weer met de prijzen aan de haal zijn gegaan. lijkt me leuker om het zonder die gasten volgend jaar te doen.


  Maak melding

 26. Joop
  lijkt mij beter dat je weer met vakantie gaat naar de monniken.

  adri:
  Vreemd dan zal de satelliet het toch elke halve marathon op 21.320 moeten staan. Tot nu toe geen 20 meter tussengezeten. (enschede, amsterdam, rotterdam).
  Verder adri: super georganiseerd hoor, een erg leuke tijd gehad. Mijn complimenten hiervoor.  Maak melding

 27. Irun2befit
  Graag wil ik nog even de aandacht vestigen op al die leerlingen die mee gedaan hebben aan irun2befit. Irun2befit is een project waar leerlingen tijdens de biologie- en gymles leren over/werken aan een gezond en fit lichaam. Weken hebben de leerlingen van oa het Tak getraind voor de 4mijl. Ze hebben het echt fantastisch gedaan. Super! Foto’s van deze toppers vind je http://www.thomasakempis.nl/activiteiten0809/irun2befit/.


  Maak melding

 28. Helicopters
  Wat een zeldzaam gezeur over die helicopters, echt bizar dat mensen zich daar druk om maken. Ikzelf heb met zeer veel plezier de Halve Marathon gelopen, iets wat in Zwolle 1 groot feest is. Dat mensen zeuren over de herrie, het zij zo, voor mij blijft het een topevenement. De mensen die altijd maar klagen hebben wat mij betreft een zielig leven, het lijkt me beter dat deze mensen gaan werken aan hun eigen frustraties.


  Maak melding

 29. Intocht wandelvierdaagse, Klinkerfestival, Halve Marathonfestival, Dichters aan de Melkmartk, Salsa in de tent, de Vuurvogel in het Ter Pelkwijkpark, de scooteraars voor een rondje in de regio en het Internationaal Mustangspektakel in de IJsselhallen.

  We hadden dit weekend Duitse gasten uit L?nen op bezoek. Met een zekere trots op onze stad hebben wij die vol van indrukken en waardering voor onze mooie stad en haar inwoners weer uitgezwaaid.

  Skitterende verslaglegging weblogzwolle! Toch mooie foto’s, Ank.

  Met vriendelijke groeten,

  Martijn van der Veen  Maak melding

 30. Muziek
  Als oud-Zwollenaar meegedaan en al die toeschouwers hebben mij door de derde ronde heengeholpen, leuk idee je voornaam op het startnummer, ik had wel heel veel bekenden!!
  Muziek heel gezellig, behalve Jubal, weet niet of er voor betaald wordt, maar de 3 keer dat ik (in de laatste groep en het hardst nodig) speelden ze niet.
  Verder hulde voor de organisatie en al die supporters.


  Maak melding

 31. Strakke tijd Marianne, 1:53:17. Frank ook en zoonlief lijkt me ook bijzonder snel als ik het vergelijk met anderen van die leeftijd. Paolo dan??.1:42:01 kan zich hier misschien beter op gaan specialiseren, soooo!

  Handig trouwens die on-line uitslagen. Je hoeft alleen maar een naam in te voeren. Misschien iets om hier te linken, is toch vrije informatievoorziening?  Maak melding

 32. Snel personen zoeken
  Weet niet of iemand dit ooit nog leest ;D maar ik heb ook nog een site opgezet waarmee je supersnel kan zoeken of ik een foto van je heb gemaakt, op:

  http://www22.brinkster.com/hask/zwolse_halve_marathon_2009/zwolse_halve_marathon_2009.html

  Je kunt aan de rechterkant met het zoeken-tekstboxje zoeken op startnummer of naam. Degenen van waar ik de naam of startnummer niet kon achterhalen kun je vinden door te zoeken op “Onbekend”. Door te klikken op “Timeline” kun je zien wanneer de foto’s gemaakt zijn.

  Je de foto’s uiteraard ook bekijken op: http://pix.ie/hask/album/345904 🙂


  Maak melding

Reageer