Brand aan Kummelweg

Zwolle – In de nacht van vrijdag 12 op zaterdag 13 juni is er brand geweest aan de Kummelweg. Deze begon buiten in een motorfiets en sloeg over naar de woning.

 

De bewoners, die beschikten over een brandalarm, ontdekten de brand in een vroeg stadium, zodat de schade beperkt bleef. De brandweer had het vuur snel onder controle. De technische recherche onderzoekt een mogelijke oorzaak van de brand.

Artikel delen:
Reacties 8
 1. hallo journalist,
  de motor had niet een accu, dus daar is de brand zeker niet begonnen en uit onderzoek is gebleken dat stomme achterlijke idioten de papierkliko pal voor de voordeur hebben gezet en aangestoken hebben.
  Hopenlijk pakken ze die klootzakken en krijgen ze een gedegen straf, zonder smoesjes van ” ze zijn nog minderjarig of ze hebben een moeilijke jeugd gehad o.i.d.”

  Een buurvrouw uit hetzelfde blok  Maak melding

 2. Ik hoop dat ze wel degelijk kijken naar de mens achter een daad. wat een wraaklustig gezever, daar schieten we niet veel mee op….


  Maak melding

 3. ach ja, als je het niet van dichtbij mee maakt en nog niet vaker de kous op de kop hebt gehad door onze softe hollandse aanpak van “boefjes” dan kan ik me voorstellen dat je dit wraaklustig gezever vindt. Totdat het je zelf een keer overkomt……………dan begrijp je pas de machteloosheid die de nederlandse burger treft.
  En ik ben niet wraaklustig, vind alleen dat ze een gedegen straf moeten krijgen. Het had weinig gescheeld of er waren slachtoffers gevallen en met bewuste brandstichting hebben we het dan wel over moord met voorbedachte rade.
  Denk daar maar eens over na.  Maak melding

 4. He, niet zo in de defence! Sta open voor een opinion, discussion ofzo. Tuurlijk is het klote voor je dat zoiets gebeurt. Heb zelf ook echt wel zulk soort dingen gezien in deze wijk (holtenbroek ;))… Maar je KUNT jongeren nou eenmaal geen volwassenstraf geven. Ouders spelen hier ook vaak een factor in. Als het werkelijk zo is dat ze een papierkliko hebben gefikt, dan mogen ze weldegelijk hard aangepakt worden, dan is het pure opzet. Maar een stel jongeren dat gepakt wordt met rotjes deze tijd van het jaar, mag van mij met een werkstraf van een paar uur de straat weer op. Het blijven tenslotte jongeren, en ik neem aan, en hierbij wijs ik ook op mijzelf, dat jongeren nog altijd graag rondhangen en met diens gevolgen.

  Let op: ik praat hier niet goed dat iemand een papiercontainer in de fik zet.

  Tim


  Maak melding

 5. txs for understanding
  de kliko is bewust verplaatst. niet omgegooid van schrik, maar echt bewust op het voordeur rooster gezet. De wieltjes zitten daar nu vastgesmolten.
  Tuurlijk hing ik vroeger ook graag rond en heb ik in het bos een keer blaadjes in de fik gestoken. Maar dat ging zo snel dat we het gelukkig nog net uit konden krijgen. Wel zo van geschrokken dat ik dat soort gekkigheid nooooooooit meer in m’n kop heb gehaald.
  Maar bewust fik steken in de bewoonde wereld???>:(
  Net wat je zegt: ouders probeer je kids goed op te voeden, met respect voor andermans spullen en leefgenot.
  Een evt taakstraf zou dan wel in verband moeten staan met de brand. zoals werken bij een brandwonden centrum of bij zo’n speciaal schoonmaakbedrijf wat de rotzooi weer op kan ruimen. Zodat ze zich bewust worden wat ze aangericht hebben en uit zichzelf welgemeende excuses kunnen aanbieden. de zogenoemde dader-slachtoffer confrontaties.
  Dat zou een boel moeilijke rechtzaken schelen, als we met z’n allen weer meer respect voor elkaar zouden hebben.
  Maar goed, emoties doen een boel met je, vandaar het eerste frustie berichtje waarschijnlijk.


  Maak melding

 6. Een evt taakstraf zou dan wel in verband moeten staan met de brand. zoals werken bij een brandwonden centrum

  Dont do that! Je gaat dan de slachtoffers confronteren met de daders. Voor de daders zou het goed kunnen zijn, maar doe het niet: denk aan de slachtoffers.

  is e dezelfde als ? ?


  Maak melding

 7. Zo’n eventuele confrontatie natuurlijk na goed overleg met de slachtoffers.
  En dan de taakstraf niet bij dezelfde locatie als waar de daders alles aangericht hebben(kunnen ze waarschijnlijk alleen maar stoer lachen in eerste instantie), maar er zijn genoeg andere locaties waar ze goed met hun neus op de feiten gedrukt worden.  Maak melding

Reageer