VVD Zwolle stelt vragen over exploitatie scholen

Zwolle – De gemeenteraad heeft op 15 december 2008 ingestemd met de aankoop van het pand dr. Hengeveldweg 2 ten behoeve van de huisvesting van special onderwijs scholen VSO De Ambelt en De Twijn. De noodzaak om voor beide onderwijsinstellingen adequate huisvesting te organiseren is jarenlang in de Raad besproken.

Alleen aankoop van het schoolgebouw Dr. Hengeveldweg 2 was een optie, zegt de VVD in Zwolle. "De door de eigenaar van het gebouw (TCN) gehanteerde huurbedragen waren te hoog." Als risico’s werden bij de aankoop benoemd: -tijdige oplevering voor het nieuwe schooljaar per 1 augustus 2009, -daadwerkelijke formalisering van huurcontracten met derden teneinde tot een sluitende exploitatie van de aankoop te kunnen komen, en garantie van TCN voor de verhuur van de resteren 731m2. VVD: "Het door de gemeente betaalde bedrag ligt 3 miljoen euro hoger dan dat er 2 jaar geleden door de verkopende partij voor betaald is." Mede gelet op de economische ontwikkelingen in de Vastgoed markt heeft de VVD het College verzocht terug te gaan naar de onderhandelingstafel om tot een meer markconforme verkoopprijs en daardoor aantrekkelijker exploitatie van het pand te komen. Het College heeft dit als niet zinvol afgedaan. VVD Zwolle gaat hierover een aantal vragen aan het College stellen.

De VVD Zwolle heeft de volgende vragen voor het college:

 1. Wordt de afgesproken opleveringsdatum van 1 augustus 2009 gehaald;
 2. Zijn alle genoemde medehuurders contracten inmiddels geformaliseerd;
 3. Is voor de resterende 731 m2 al een huurder(s) gevonden;
 4. Waarom biedt TCN in de Stentor van afgelopen week nog 2000m2 in het pand Dr. Hengeveldweg 2 te huur aan;
 5. Voor welke partij zijn de financiële consequenties indien de afgesproken verhuur niet gehaald wordt;
 6. Wat zullen bij het niet verhuren van de afgesproken vierkante meters de financiële consequenties met betrekking tot de andere plannen in het Masterplan Onderwijshuisvesting zijn.

VVD Zwolle
Aly van der Vegte

Artikel delen:
Reacties 2
 1. ZML de dupe
  Omdat de gemeente nu dit pand vol moet krijgen wordt ZML school de Twijn de dupe.

  De Twijn zit nu in een klein, knus schooltje. Ideaal voor ZML kinderen die vaak ook nog extra sociale problemen hebben. Ze hebben daar een overzichtelijk terrein in een prachtige omgeving. De dierenboerderij zit om de hoek. De kinderen kunnen om stadse vaardigheden te leren zo naar de winkels in de buurt lopen.

  Straks moeten deze kinderen die nu juist tot een kwetsbare groep behoren zich staande proberen te houden in een leerfabriek met honderden andere kinderen. Schande! Het gaat weer alleen om geld en onze kinderen worden de dupe. Politiek doe daar maar eens wat aan!


  Maak melding

 2. Hoe lang blijft De Ambelt eigenlijk nog in de oude Wiekslag Westenholte? Destijds ging de carnavalsdeejee (ook wethouder) voor “bejaardenwoningen in De Wiekslag” liggen. De Ambelt moest er in. Heb veel sympathie voor dat onderwijs, maar hoe ziet het er nu voor de toekomst uit? Ook qua onderhoud en de staat van de school?  Maak melding

Reageer