Remy Reints derde bij NK Jeugdwielrennen

Berghem/Zwolle – De 13 –jarige Hanzerenner Remy Reints is het net niet gelukt om Nederlands Kampioen jeugdwielrennen te worden. Remy greep letterlijk net naast het podium door in de massaspurt als 4e te eindigen.

remy_nk_20091.jpg

In het zonovergoten Brabantse dorp Berghem werd afgelopen zaterdag het NK jeugdwielrennen gehouden. Op een 2-tal parcoursen werd in verschillende klassen gestreden om het rood wit blauwe tricot. Dit is de enige wedstrijd van het jaar waarin de meisjes niet samen met de jongens rijden. Naast het mooie weer werd deze dag gekenmerkt door een uitstekende organisatie en een bochtig stratenparcours. Remy Reints maakte zijn favorietenrol meer dan waar. Hij had een slechte loting waardoor hij niet vooraan kon starten. Reints vocht zich iedere ronde steeds verder naar voren. Eenmaal vooraan aangekomen bemoeide hij zich direct met de strijd. Hij probeerde nog een aantal keren weg te komen wat de koers direct een stuk harder maakte. Uiteindelijk lukte het Remy niet om bij het peloton te verlaten waardoor het op een massasprint uitdraaide. Remy werd hierin heel mooi 4e. Net naast het podium, maar wel een fantastisch resultaat.

In de overige categorieën werden door de Hanzerennertjes mooie resultaten geboekt. De 11 jarige Maaike Brandwagt behaalde ook een topklassering door 14e te worden. Alle jeugdrenners hebben genoten van een mooie dag waarbij de één net iets meer tevreden was dan de ander, Uiteindelijk ging iedereen met een glimlach naar huis.

Artikel delen:

Reageer