Nieuwe cursusgids HOVO Windesheim is uit

Zwolle – De nieuwe HOVO cursusgids 2009-2010 is uit. Het uitgebreide aanbod van ruim 80 cursussen is bestemd voor 50-plussers. Daarbij gaat het om cursussen en lezingen op het gebied filosofie, geschiedenis, theologie en religies, kunst, taal- en letterkunde, psychologie, gezondheid, economie, recht en natuurwetenschappen. HOVO start met een feestelijke bijeenkomst op donderdag 27 augustus in het Ecodrome. HOVO maakt deel uit van de Christelijke Hogeschool Windesheim.

De cursussen van HOVO starten per oktober 2009. Er zijn niet alleen lesmogelijkheden op Windesheim in Zwolle, maar ook op de nevenvestigingen in Hardenberg en Lelystad en op de PThU in Kampen. Bovendien start HOVO dit cursusjaar ook in Harderwijk en Deventer. Alle cursussen zijn overdag, meestal een dagdeel per week. De meeste cursussen omvatten vijf tot tien bijeenkomsten. Voor deelname is geen specifieke vooropleiding vereist, interesse in het betreffende onderwerp is voldoende.

Door het succes van de cursussen in vorige jaren is het aanbod uitgebreid. Nieuw dit jaar zijn onder meer de cursussen Filosofie en literatuur, Frankrijk sinds de Grote Revolutie, Voeding en vitaliteit, Leven en werk van Picasso, Doordachte financiële besluiten, Flaneren in Parijs (met studiereis) en Vrijmetselarij als West-Europees cultuurverschijnsel. Meer informatie over het HOVO-aanbod kunt u lezen in de programmagids. Deze is gratis verkrijgbaar bij het Windesheim Informatiecentrum, tel.: (038) 4699 699, e-mail: info@windesheim.nl. U vindt het cursusaanbod ook op de website www.windesheim.nl/hovo.

De startbijeenkomst in Zwolle is gratis voor senioren. Daarnaast zijn er presentatiebijeenkomsten in de andere lesplaatsen. Meer informatie hierover is te vinden op www.windesheim.nl/hovo.

Artikel delen:

Reageer