Loesje verzamelt dromen in Zwolle

Zwolle – Aan de Melkmarkt in Zwolle konden geïnteresseerden maandagmiddag kennis nemen van de activiteiten van het fenomeen Loesje en er een workshop volgen. Loesje reist van zaterdag 13 tot en met 27 juni 2009 met een bus door het land om toekomstdromen te verzamelen. Deze manifestatie met theater, openbare schrijfsessies en interviews, vindt plaats op pleinen in twaalf steden.

dromen_2.jpg

Je kent Loesje vast wel van de posters met kritische en positieve teksten. Ze schrijft nu al 25 jaar over alles wat  ze  tegenkomt. De teksten zet ze op posters die in het straatbeeld opduiken. Zo laat zij mensen glimlachen, nadenken en verrassen. Met deze tour wil ze mensen net dat duwtje in de rug geven om hun toekomstdromen waar te maken. Wat wil jij graag veranderen voor anderen, voor jezelf, je omgeving of de hele wereld? Durf alles te dromen! Laat je idealen niet aan anderen over, maar voer ze zelf uit. Wees jezelf en geef een slinger aan de wereld. Bij de tourbus waren veel posters te vinden. Je kon zelf Loesje-teksten maken tijdens een schrijfworkshop in de bus. Rondom de bus lagen kussens, om lekker weg te dromen over hoe mooi de straten er uit kunnen zien. Je toekomstdromen je de wereld in laten waaien door ze te laten wapperen aan een waslijn.

dromen_1.jpg

dromen_3.jpg

dromen_4.jpg

Op maandag 22 juni gaat Loesje zandkastelen bouwen met Tweede-Kamerleden om te horen hoe het met hun luchtkastelen staat. Ook praat ze met burgemeesters en andere bijzondere mensen in de steden waar ze langskomen, want wat zijn hun tips om dromen waar te maken en waarom is die droomwereld er dan nog niet. Alle schrijfsels worden verzameld om nog meer mensen te inspireren om dromen waar te maken, in het boekje “Neem je dromen es mee de dag in”.

Artikel delen:
Reacties 12

 1. …kansloze, subsidieslurpende, nauwelijks aandachttrekkende, niet te begrijpen, zouteloze en vooral compleet overbodige actie.


  Maak melding

 2. Noem me gerust wereldvreemd…… maar WAT is Loesje nou eigenlijk? Ik zie de spreuken her en der in m’n leven voorbij komen. De helft snap ik niet (zal wel aan mij liggen), sommige spreuken vind ik wel geinig maar…. wat is nou het doel? Wie/wat steekt er achter Loesje? Waar komt het vandaan? Waar wil Loesje naartoe?


  Maak melding

 3. Met liefde draag ik Loesje’s naam hier en elders op mijn schouders. Ben ook 2x bij een workshop geweest in Zwollywood en Groningen: Glimlach-tovenaars nog vele jaren!

  Tot op een volgende inspirerende workshop!

  @ WF:
  Alles wat je maar wilt weten[/url] Maar weet je ook niet meer dat ze eens aan de landelijke verkiezingen meededen?


  Maak melding

 4. @ Frank: Dit bedoel ik eigenlijk met “schouder-dragen”: de onder de naam liggende site.

  Kun je niet beter eerst nadenken voor je wat schrijft Frank?

  Jij: nauwelijks aandachttrekkende (feitelijk onjuist, kijk maar eens op hun site naar de respons), niet te begrijpen (dat ligt aan jouw iq vrees ik),

  De rest is nogal smaakgevoelig.

  Maar jij schrijft ook: subsidieslurpende??..

  Volgens de site:

  Loesje heeft een secretariaat in Arnhem waar een aantal vrijwilligers en vaste krachten verantwoordelijk zijn voor de coördinatie, administratie en ondersteuning. Loesje wil graag onafhankelijk zijn van subsidies en grote geldschieters. Vandaar dat Loesje actief en met succes boekjes, scheurkalenders en andere producten verkoopt. Uit de inkomsten hiervan betalen we onze activiteiten en vaste krachten.
  Je kunt ook lid of donateur worden.Het schijnt dat er altijd wel plannen bestaan om het een en ander binnen de vereniging te veranderen. Deze informatie zal dus een beperkte houdbaarheidsdatum blijven houden.  Maak melding

 5. Prima dat er een organisatie is die mensen een beetje bewust maakt van hun eigen gedrag en denkwijze. Helaas zijn een aantal mensen niet met woorden te raken. Zo jammer dat er meteen weer gefoeter bij moet komen, waar leef je dan voor? Voor jezelf en je ergernis? Dat gedrag, dat zorgt ervoor dat andere culturen geen respect hebben voor NL, wie heeft er respect voor een cultuur waar mensen elkaar continu in de haren vliegen en dan van de regering verwachten dat ze het oplossen? Mensen die met ‘nieuwe ogen’naar onze cultuur kijken, lijken er nogal schijt aan te hebben. Jongeren bijvoorbeeld, zo ook andere culturen. Kunnen we fijn met de vinger naar een ander wijzen, heeft niet veel zin. Loesje houdt tenminste een algemeenbeeld voor, dat is een niveau wat veel van ons helaas nog niet hebben bereikt.


  Maak melding

 6. het andere been
  Het aardige van Loesje vind ik dat ze je met hun quotes op een ander been zetten. Dat helpt om je denkraam te vergroten.
  Dat zal niet iedereen aanspreken, maar laat dat geen reden zijn om dan maar te zeggen dat het nutteloos is (en meer van die typeringen).
  Ik heb niets met popmuziek, maar ben wel bezig om de uitbreiding van Hedon te helpen realiseren. Vanuit de gedachte dat er stadgenoten zijn, die daar wel belang bij hebben.


  Maak melding

 7. Het item was luchtkastelen, en John van Boven begint dan over Hedon … Toeval toevallig of toch gewoon een toevallige observatie??


  Maak melding

Reageer