Openingsact Countus Ballonspektakel Zwolle

Zwolle – De organisatie van het Countus Ballonspektakel in Zwolle heeft een interessantere openingsact vast kunnen leggen. Op woensdag 17 juni zal als het weer mee werkt de Apeldoornse parachutist Ralph Hergaarden vanuit de ballon van Mees van Dijk uit Barneveld een vrije val maken boven het Park de Wezenlanden.

Gewapend met de Countus vlag zal hij afdalen om het Countus Ballonspektakel 2009 officieel te openen! Natuurlijk moet de organisatie er dan wel voor zorgen dat Mees zijn ballon goed over het evenemententerrein in Park de Wezenlanden stuurt. Daarom is aan de Zwollenaren Ivo de Lange, Teun Bouwhuis, Rob Lengkeek en Lodewijk Lindemulder gevraagd om met Mees mee te gaan en in de ballon richtingaanwijzingen te geven. Afhankelijk van het weer zal de openingsact vóór of na het vertrek van de ballonnen op woensdag plaatsvinden. Weblog Zwolle zal vanaf de grond en vanuit de lucht verslag doen!

Programma

Het vier dagen durende Countus Ballonspektakel begint woensdag 17 juni met de thema-avond ’Gezonde klassen’, gesponsord door Novon Schoonmaak, Unica Installatietechniek en J.E. StorkAir.

Donderdagavond 18 juni is het thema ’Economie en arbeid,’ gesponsord door de gemeente Zwolle. Die avond is er in het provinciehuis ook een netwerkbijeenkomst. Samen met VNO-NCW, de Kamer van Koophandel en de provincie Overijssel organiseert de gemeente Zwolle die dag vanaf 17.30 uur een bijeenkomst rond het thema ’de Zwolse aanpak van de economische crisis’.

De tot nu toe jaarlijkse netwerkbijeenkomst op vrijdagmiddag is vanwege de bijeenkomst op donderdag verplaatst naar vrijdag 18.00 uur in de VIP-tent op het festivalterrein. Vrijdagavond 19 juni staat ook het door Hemmink geadopteerde feeërieke nightglowen (plm. 22.45 uur) op het programma. Dit jaar grootser dan ooit want naast de mooi verlichte ballonnen en de muziek is het nightglowen uitgebreid met spectaculaire lasershows.

Het programma op zaterdag 20 juni staat in het teken van ’de langste dag’. Medewerking aan deze familiedag verleent onder andere Furness Cars. Liefhebbers van vliegeren kunnen zaterdag 20 juni overdag hun hart al ophalen op het festivalterrein, waar onder andere een demonstratie is van stuntvliegers, snoepdroppende vliegers, buggy’s getrokken door vliegers én er zijn 75 vliegers op één rij te bewonderen. Kortom, ook overdag én ’s avonds is het zaterdag genieten tijdens het ballonspektakel. 
Online boeken

Het is nog steeds mogelijk om online vaarten te boeken voor het Countus Ballonspektakel. Dat kan via de website http://www.countusballonspektakel.nl/

Artikel delen:

Reageer