GGD wenst leerlingen veilige vakantie met condooms

Zwolle – Het SOA Sense team van GGD IJsselland was maandagmiddag aanwezig op het Deltion College in Zwolle. Daar is de GGD op 6 april van dit jaar gestart met het Sense seksualiteitsspreekuur. Om het spreekuur – iedere maandagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur – nog meer onder de aandacht te brengen, werden er maandag gratis condooms uitgedeeld. Ook was er een stand waar jongeren vragen konden stellen en informatieve folders mee konden nemen.

15-06-2009_sense_ggd_bij_deltion_2.jpg

Het Sense spreekuur is bedoeld voor informatie, hulp en advies over bijvoorbeeld anticonceptie, homoseksualiteit, onbedoelde zwangerschap, pijn bij het vrijen en seksueel geweld voor jongeren tot 25 jaar. Daarnaast kan iedere jongere er ook voor allerlei informatie terecht over soa en is er de mogelijkheid om een soa-test laten doen. In totaal heeft de GGD nu vijf keer het Sense spreekuur gedraaid. “Veel docenten tonen interesse en er zijn ook al enkele klassikale voorlichtingen geweest. Ook hebben we een aantal mailtjes van leerlingen ontvangen. We begrijpen dat het een aanlooptijd nodig heeft”, aldus GGD IJsselland projectmedewerkster Team SOA Sense Marlise Aarts. “Tot nog toe vinden we het al met al een acceptabele respons.” Er is na de zomervakantie nog een promotieacties gepland.

15-06-2009_sense_ggd_bij_deltion_1.jpg

Artikel delen:
Reacties 11
  1. Zou wat zijn als de gezelligheid van sex af hing; hadden de meesten een ongezellig leven. Slechts gezelligheid op een relatief klein aantal dagen in het jaar. Maar sex draagt wel bij aan de gezelligheid, vind ik. Jij niet?


    Maak melding

  2. Ook was er een standje waar jongeren vragen konden stellen en informatieve folders mee konden nemen.

    Sorry, niet goed genoeg gelezen ! 😉


    Maak melding

Reageer