Marathon door en voor daklozen in Zwolle

Zwolle – De droom van dakloze Jan van Bloemendaal zal, zoals het er nu naar uitziet, in het najaar in vervulling gaan! Hij droomt van een sponsorloop waar daklozen aan deelnemen, maar ook bijvoorbeeld bedrijven en studenten. Hij wil dit realiseren via het project Samen maken wij de stad.

daklozenmarathon.jpg

Doel is om met de opbrengst van de sponsorloop een groot feest te organiseren voor mensen die zich aan de rand van de samenleving bevinden. Dankzij de organisatie van zakenmensen CBMC, Stichting Present en Tactus, die Jan terzijde staan bij de voorbereidingen, kan Jan´s droom werkelijkheid worden. Medio september lopen zwervers een prachtig parcours door de binnenstad van Zwolle. De opbrengst van de daklozenmarathon worden gebruikt voor een spetterend feest eind september in het Park de Wezenlanden. Er leven volop ideeën bij burgers, bedrijven en instellingen voor de ontwikkeling van de stad Zwolle. Het besef groeit dat die ideeën eerder realiteit worden als er wordt samengewerkt. Met Samen maken we de Stad laat Zwolle zien dat er meer mogelijk is als initiatieven uit de stad een podium krijgen om samenwerkingsverbanden op te zoeken: samenmakenwedestad.nl.

Artikel delen:
Reacties 17
 1. Waarom wil je als stad provileren met zwervers.
  Ik vind dit echt te belachelijk voor woorden, je kunt als stad Zwolle toch niet blij zijn met die klaplopers. Lijkt mij dat je er als stad bij gebaad moet wezen om zo veel mogelijk van dat volk buiten de deur te houden. Ze veroorzaken gemiddeld erg veel ovelast en zijn een verschrikking voor het straatbeeld. Zal mijn ware mening maar niet ventileren hier want dat is minder netjes. Kan iemand mij de meerwaarde van een zwerver vvertellen? Vast niet. Ben dus erg tegen dit initiatief en hoop dat het ook niet door zal gaan.. Op deze manier krijg je nog meer van dat folk hier in deze mooie stad.. Dat moeten we met zn allen toch niet willen. Eeen paar valt nog mee te lezen maar met 10 mag het van mij echt ophouden.

  Nou we zullen zien maar ik ben niet blij>:(


  Maak melding

 2. Kevin, ik krijg echt kromme tenen van jouw Nederlands…
  Voor de rest vind ik dit best een leuk initiatief, al vraag ik me af hoeveel daklozen er nu echt zelf gaan mee rennen ;D


  Maak melding

 3. doe de finish maar bij de aldi, dan lopen ze wel. wat een absurd initiatief, we hebben net een hardloopwedstrijd gehad daar hadden ze toch mee kunnen sjokken ? ook beter voor het magische PVDA toverwoord INTEGRATIE. @Bea je begrijpt toch wel wat er staat ? altijd dat geneuzel over d/dt/v of f, lekker belangrijk trouwens meerennen is 1 woord volgens mij.


  Maak melding

 4. Kevin, je kunt je ook aanmelden als vrijwilliger om mee te helpen deze mensen weer onderdak proberen te krijgen.
  Verder heb ik misschien een shockerende mededeling voor je. Het zijn er niet 5 a 10, maar er lopen circa 200 mensen in Zwolle rond die geen onderdak hebben.  Maak melding

 5. oordelen?
  Als ik sommige reacties lees, dan is er nog heel wat uit te leggen. Nogal wat dak- en thuislozen zijn in hun situatie verzeild geraakt door omstandigheden waarop ze weinig invloed hebben kunnen uitoefenen. Bovendien zijn er bij die eigenlijk (psychische) hulp nodig hebben die wij als maatschappij blijkbaar niet kunnen bieden. Dat leidt vaak tot verlies van zelfrespect. En laat dat nou iets zijn waar wat aan te doen is met bijvoorbeeld zo’n sponsorloop.
  Goed initiatief dus.


  Maak melding

 6. Marathon door en voor daklozen
  Met zovele potentiele gegadigden op haar grondgebied belooft deze Zwolse marathon een doorslaand succes te worden.


  Maak melding

 7. Kevin, wat is de meerwaarde van jou dan? Betaal je je centjes netjes? Aan de andere kant maak je de samenleving een stuk pessimistischer met je reactie. Je voegt dus geen sodemieter toe aan een beter klimaat.


  Maak melding

 8. een (daklozen) marathon is 42 km dat zie ik die gasten niet lopen.
  Een sponsorloop? Krijgen ze dan een bepaald bedrag voor elk rondje wat ze gelopen hebben? Dan zou ik de ronden niet al te lang maken want ik denk dat de meesten totaal geen conditie hebben maar dit zal ook wel weer een vooroordeel zijn?


  Maak melding

 9. haha job, ik moet toegeven dat ik dat vooroordeel wel enigzins deel….gezien hun leefomstandigheden is het ook aardig aannemelijk dat het geen topatleten zijn…


  Maak melding

Reageer