Skimapparatuur gevonden bij bank aan Willemskade

Zwolle – Een rechercheur ontdekte zondagmorgen 14 juni rond 11.00 uur skimapparatuur bij een bank aan de Willemskade. De man wilde pinnen en checkte voor de zekerheid het mondstukje. Daardoor kwam het mondstukje los en bleek dat het apparaat was geprepareerd voor skimming. Omdat de rechercheur de apparatuur ontdekte en verwijderde is het vrijwel uitgesloten dat de daders gegevens hebben kunnen kopiëren. Mensen die vragen hebben kunnen contact opnemen met de bank.

skimmen.jpg

Na de ontdekking van de skimapparatuur is de politie meteen een onderzoek gestart. Op camerabeelden is te zien dat het apparaat rond 7.00 uur is geplaatst door twee mannen. Daarna liepen ze weg richting de Kamperpoorterbrug. Mensen die informatie hebben over deze zaak worden verzocht contact op te nemen met het team Zwolle-Noord via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. De politie waarschuwt mensen die gaan pinnen om met hun andere hand het intoetsen van hun pincode af te schermen, om te voorkomen dat gekopieerde (geskimde) gegevens misbruikt kunnen worden. Daarnaast is het altijd goed om het mondstukje te checken. Vertrouwt u het niet? Neem dan contact op met de betreffende bank of de politie.

Er is een signalement bekend:

 Verdachte 1:

 • Man rond de 30 jaar
 • Ongeveer 1.80 a 1.85
 • Oost eruopees uiterlijk
 • Witte sportschoenen
 • Lichte spijkerbroek met opvallende grote zakken aan de voorzijde
 • Grijze puma jas met daaronder een groen t-shirt met opdruk
 • Lichte Boss baseballpet
 • Opgeschoren haar in de nek

 Verdachte 2:

 • Man rond de 30 jaar
 • Ongeveer 1.80 (iets kleiner en smaller als Ve1)
 • Oost europees uiterlijk
 • Adidas sportschoenen wit met zwarte streep
 • Camouflageprint bruine broek met zakken op de zijkant bovenbenen
 • Donkerbruine adidas trui met gele strepen over de armen
 • Lichte pet met bruine klep
 • Gedekt haar in de nek
Artikel delen:
Reacties 30
 1. hoezo wéér oost europeanen?

  Een aantal mensen vinden het namelijk handiger om mensen in een bepaalde groep te plaatsen, dan kunnen ze gebeurtenissen namelijk beter verklaren. Bijvoorbeeld termen als ⤽woonwagenbewoners⤝ ; ⤽Aldi-volk⤝; ⤽Kamperpoorters⤝ etc. Kijk, als er dan iets gebeurd en iemand behoort tot zo’n groep kun je direct zeggen: Zie je wel, dat is weer een????
  Als de aanslag op Koninginnedag gepleegd was door iemand van buitenlandse afkomst dan had een groot aantal mensen direct een verklaring kunnen geven voor hetgeen er gebeurd was. ⤽zie je wel, ik dacht het wel⤝ en dan had de PVV weer 10 zetels extra. Nu dat niet het geval was is er gelijk geen verklaring meer en snapt niemand waarom het heeft plaatsgevonden.


  Maak melding

 2. Ik geef toe: het was een impulsieve reactie.
  Maar toch: zo goed als alle skimgevallen blijken door oost europeanen gepleegd te worden.


  Maak melding

 3. De oostblok criminelen rukken steeds verder op in europa ,het zijn het meest bulgaren en roemen die de boel onveilig maken .Veelal worden er ook dure auto,s gestolen en verdwijnen met de noorderzon joost mag weten waar heen.  Maak melding

 4. @ tsja, op 16 juni 2009 om 16:26:

  Viezige, soms wat gerimpelde tronie, ongeschoren, jaren 90 sportkleding, laag voorhoofd, zware wenkbrouwen en soms in het bezit van een trommeltje of harmonica om mensen mee lastig te vallen op terrassen.

  LET OP! die zogenaamde terrasmuzikantjes hebben ’s avonds hele andere dingen te doen…


  Maak melding

 5. overdag bij vrijwel alle supermarkten staan ook al van die gasten te hangen bij de ingang met een krantje, wat moeten we in nederland toch met dat spul ? zal blij zijn als geert de landelijke verkiezing gaat winnen.


  Maak melding

 6. Door bernard, op 16 juni 2009 om 14:27
  Het verbaast mij dat het constructeurs nog steeds niet lukt om dit verschijnsel uit te bannen.

  Inderdaad. Heel apart dat ze alsnog een skimding kunnen maken die over de originele ‘blokkade’ (voor zover zo’n ding blokkeert) geplaatst kan worden.

  Als ik die foto zo zie, zou ik er best ingetuind kunnen zijn. Dat lijkt wel verdraaid veel op elkaar.

  In de toekomst bij het pinnen toch proberen eraan te denken dat ik dan ook maar even voel of zo’n ding vast zit en vervolgens voor de zekerheid ook m’n ene hand boven de andere houd om de pincode goed af te schermen.

  Maar hoe werkt zo’n ding? Ik bedoel: slaat hij de gegevens op? Of verzendt hij de gegevens direct naar die criminelen?


  Maak melding

 7. En weet je wat helemaal zot is? Als men die oost-Europese skimmers dan oppakt en hen vastzet achter de tralies, dan willen ze geld zien omdat ze inkomstenderving hebben. Wegens aangeschafte apparatuur, die ze niet kunnen gebruiken!! En als het hen meezit, dan krijgen ze dat ook nog! MISDAAD LOONT, dat blijkt wel weer.
  De volgende keer dat ik ga pinnen, zal ik zeker dat mondstukje proberen heen en weer te bewegen.
  Ik pin in ieder geval niet meer zo uit de muur, maar bij een bank(binnen) en tanken bij een onbemand tankstation doe ik al helemaal niet meer!!!


  Maak melding

 8. Maar hoe werkt zo’n ding? Ik bedoel: slaat hij de gegevens op? Of verzendt hij de gegevens direct naar die criminelen?

  De versie die Derk laat zien is wel heel erg geavanceerd volgens mij! In Nederland is het volgens mij een kwestie van pas kopiëren…zelf in de buurt gaan staan om je pincode af te kijken en vervolgens met een nieuwe pas met jouw magneetstripkopie pinnen maar!

  Ik vind ook, dat ze dat volk moeten pakken!

  Zelf ben ik ooit in 2-3 maanden tijd twee gloednieuwe Seat Leon’s kwijt geraakt. Door de politie werden er ook geen doekjes om gewonden dat het waarschijnlijk oost Europeanen waren. En het volk dat ze uiteindelijk gepakt hebben (waarschijnlijk ook verantwoordelijk voor de diefstal van mijn auto’s) was ook van dat soort volk.

  Heel simpel: wat van mij is is van mij! Daar blijf je met je fikken vanaf! Als ik een ander iets gun geef ik het zelf wel af!


  Maak melding

 9. Nee plantje zo geavanceerd is dat filmpje niet hoor, kosten voor al het apparatuur nog geen 1500 euro. Wat jij zegt gebeurd ook maar dan met pinnen bij de balie en dan is het nog mogelijk dat de gegevens ( getoetste pincode en gegevens van magneetstrip) door gezonden worden naar een extern apparaat.


  Maak melding

 10. Signalement verdachte 1:

  Man, rond de 30 jaar
  Ongeveer 1.80 a 1.85 m lang
  Oosteuropees uiterlijk
  Witte sportschoenen
  Lichte spijkerbroek met opvallende grote zakken aan de voorzijde
  Grijze puma jas met daaronder een groen t-shirt met opdruk
  Lichte “Boss” baseballpet
  Opgeschoren haar in de nek

  Verdachte 2:

  Man van rond de 30 jaar
  Ongeveer 1,80 m lang (iets kleiner en smaller als de eerste verdachte)
  Oosteuropees uiterlijk
  Adidas sportschoenen wit met zwarte streep
  Camouflageprint bruine broek met zakken op de zijkant van de bovenbenen
  Donkerbruine Adidas trui met gele strepen over de armen
  Lichte pet met bruine klep
  Gedekt haar in de nek


  Maak melding

 11. verdachte 1:

  gouden oorbellen
  zwarte muts
  witte jurk met zwarte gillet en met in rechterhand tambourein
  Rechter moedervlek boven lip
  rode zakdoek in haar.

  Verdachte twee:

  Zwarte legging
  leren schoenen
  gouden dikke oorbellen
  gouden ketting
  in linkerhand viool

  beiden waren in gezelschap van een bruine beer met zilveren ketting die op muziek wat goede moves kan laten zien.

  We hebben ook een anonieme tip binnen gekregen over de naam van verdachte nr 1.

  Minousca.


  Maak melding

 12. John zei in z’n grapje:
  Rechter moedervlek boven lip

  Hoewel je bericht niet serieus bedoeld was (neem ik aan), kan ik je hier toch niet helemaal volgen. Rechter moedervlek boven lip? Moet dit niet zijn Moedervlek rechts boven de lip?
  En dan nog, is dat rechts voor de kijker of rechts voor de drager van die moedervlek? (waarbij ik er vanuit ga dat de persoon in kwestie geen lippen aan de achterkant van het hoofd heeft en dat over eventuele lippen op een andere, wel ‘bekende’ plek niet gesproken wordt).
  Ik moet zo enorm vaak praten op beide manieren van links/rechts dat ik niet eens meer weet wat nou ‘vanzelfsprekend’ is in zulke berichten. 😀


  Maak melding

 13. sorry, mijn eerste dag op de afdeling singalementen. We zijn een elite samenstelling van , Monsieur Le Clerc, inspector Gadget, der Alte, Kojak, sze Pink Panter, Croccet en Tubbs, en nog wat anonieme dienders.

  Voor de kijkers rechts dus voor de draagster links boven de boven lip een moedervlek. Nu zou dit uiteraard ook een hele goede vermomming kunnen zijn wat de identificatie weer erg bemoeilijkt.

  Voor de naam minousca:

  “hoor minousca hoor, klinkt daar geen dansmuziek ver weg

  Dat je vriendje weg liep dat was pech,

  maar je vind wel een nieuwe bij het dansen”

  De oude-school-lied-kenners springen op en zingen mee!


  Maak melding

 14. Aha John zo’n gedachte had ik al. Zaak zal dan ook snel opgelost zijn Dat zijn teminste nog eens collega’s, alles komt goed


  Maak melding

 15. Ook op de terrassen zijn de Oost europeanen zo brutaal om na één nummer gespeeld te hebben, rondgaan met de centenpot. Dat vind ik gewoon bedelen en snap niet dat de gemeente dit tolereert. Onze Michael, de blokfuitkoning, heeft wel een muziekverbod gekregen van de gemeente.


  Maak melding

Reageer