Komst van een hospice in Zwolle stap dichterbij

Zwolle – Het draagvlak voor een hospice in Zwolle groeit. Dat bleek tijdens de voorlichtingsbijeenkomst in de Vrijwilligerscentrale op 15 juni. Maar liefst 16 mensen voelden zich zodanig aan gesproken door het idee en de oproep in de pers dat zij reageerden.

Vanaf 2006 wordt gestaag gewerkt aan de komst van een hospice. Er is inmiddels een beleidsplan. Dit is in te zien op de site van de Vrijwilligerscentrale. Voor een hospice ( een bijna als thuishuis voor terminale patiënten)) zijn veel mensen nodig die zich met hart, hoofd en handen willen verbinden aan dit ideaal. De opkomst was dus verheugend, maar nieuwe mensen zijn nog steeds welkom. Ook serviceclubs en het bedrijfsleven( bijv. woningcorporaties) worden van harte uitgenodigd om mee te denken. Het wachten is nu op een geschikt of geschikt te maken pand binnen de gemeente. Ook binnen het gemeentebestuur is men van deze wens op de hoogte. Binnen de politiek is inmiddels ook sprake van draagvlak voor de vestiging van een hospice.

Reacties zijn en blijven dus welkom.U kunt mailen naar info@terminalezorgzwolle.nlof bellen met Steunpunt Informele Zorg-Vrijwilligerscentrale Zwolle 038-4225200 en vragen naar Mieke Voswijk.

Artikel delen:

Reageer