Voorstelling Peer Gynt in oude dansschool

Zwolle – Tijdens het Festival ZwArt dat van donderdag 25 tot en met zondag 28 juni plaatsvindt in Zwolle, brengen Theater Gnaffel en het ArtEZ Conservatorium een geheel eigen theatrale versie van de Peer Gynt Suites van componist Edvard Grieg.

De voorstelling Peer Gynt of zoiets combineert romantische muziek met levensgrote poppen op een bijzondere locatie. De oude dansschool aan de Jufferenwal biedt de perfect passende nostalgische sfeer om het verhaal van de gelukszoeker Peer Gynt tot leven te brengen. Peer Gynt of zoiets is dagelijks te zien tijdens het festival. Voor de vorige editie van het festival ZwArt stond een samenwerkingproject tussen Gnaffel en het conservatorium in Zwolle omtrent de Peer Gynt Suites van Grieg al op het programma. Helaas gooide het ontbreken van een geschikte locatie destijds roet in het eten. Nu staat niets deze locatievoorstelling nog in de weg. Musici en poppenspelers versterken elkaar en vullen elkaar aan in een bijzondere beeldende voorstelling.

Peer Gynt of zoiets

Niet voor niets heeft Theater Gnaffel deze voorstelling Peer Gynt ‘of zoiets’ genoemd. Theater Gnaffel zoomt in op de vele vrouwen die voorkomen in het leven van de Scandinavische gelukszoeker Peer Gynt. Vrouwen die naar hem smachten en naar hem verlangen, maar hem nooit in handen krijgen. Hij is een dromer, de held van zijn eigen grootse fantasieën, maar brengt zichzelf steeds opnieuw in de problemen. Het zijn vooral de vrouwen die zijn leven bepalen, die hem verleiden maar tegelijkertijd in verwarring brengen. Zij leiden hem tijdens zijn zoektocht naar zichzelf.

Diff Dancemasters

In de zomer wordt het pand aan de Jufferenwal 17 compleet verbouwd. Deze maand worden in de huidige dansschool de laatste dansjes gemaakt. Eerst nog door de leerlingen van Ria van Diffelen en daarna als theatrale afsluiting de muzikale en dansante voorstelling Peer Gynt of zoiets. De oude dansschool biedt de perfecte locatie en sfeer om de vrouwen van Peer tot leven te brengen. Sentimentele gevoelens en opzwepende muziek, verlangend zweet en blauw getrapte tenen. Totdat je wijs geworden en moegestreden neervalt in de armen van je geliefde.

Regie: Rob Vriens Dirigent: Peter Gaasterland Arrangement: Falk Hübner Vormgeving: Hanneke van Etten en Elout Hol Spel en poppen: Jim Barnard, Elout Hol, Sjors Stassen Sopraan: Carmen Huitema Musici: ArtEZ ConservatoriumDo 25 juni 20.00 uur première Vrij 26 juni 16.00 en 20.00 uurZa 27 juni 16.00 en 20.00 uur

Zo 28 juni 11.00 uur en 16.00 uur

Kijk voor meer informatie op www.gnaffel.nl en www.festivalzwart.nl . Kaarten voor Peer Gynt of zoiets zijn verkrijgbaar bij Odeon de Spiegel Theaters 038-4288288 of www.odeondespiegel.nl .

Artikel delen:

Reageer