Zwolle draagt bij aan dag sporters met beperking

Zwolle – De grote sportdag voor mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking op 19 juni kan op steun van de gemeente Zwolle rekenen. Burgemeester en wethouders hebben besloten vijfduizend euro bij te dragen aan het evenement, waar naar verwachting zes- tot achthonderd sporters aan deelnemen.

frion_sportdag.jpg
Archieffoto Weblog Zwolle

De organisatie van de sportdag is in handen van Frion, SportService Zwolle, Stichting Samenwerkende Sportclubs De Pelikaan, VG Sport en Happy Sports & Holiday Foundation. Doelstelling van de sportdag is om op een laagdrempelige manier mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking kennis te laten maken met sport en bewegingsactiviteiten. De hoop en verwachting is dat ze dan vaker deel willen nemen aan dergelijke activiteiten. De gemeente heeft als speerpunt van het sportbeleid om meer mensen vaker aan het sporten te krijgen.

De sportdag van 19 juni sluit bovendien aan bij het Jaar van de Gehandicaptensport: Zwolle vraagt in 2009 extra aandacht voor sporten door mensen met een beperking. Ook vanuit de inzet van de gemeente voor de Wet op de maatschappelijke ondersteuning is het toernooi relevant, omdat Zwolle mensen met een beperking meer zelfstandig maatschappelijk betrokken wil laten zijn.

Artikel delen:

Reageer