Veelplegerproject in Assendorp

Zwolle – Na het succes van het project ‘Veelplegers winkelcriminaliteit’ in de binnenstad en Diezerpoort hebben ook winkeliers in Assendorp zich hierbij aangesloten. Sinds 15 juni doen de meeste winkeliers in Assendorp mee met het veelplegerproject. Een aantal deelnemende ondernemers kreeg maandag een poster met de top 10 van veelplegers van winkeldiefstal.

Het doel van deze veelplegerposter is dat de veelplegers snel(ler) herkend worden in de winkel en dat daarna het zogenaamde concept ‘begeleid winkelen’ wordt toepast. De deelnemers krijgen een raamsticker waarmee aan de klanten kenbaar wordt gemaakt dat men extra alert is op winkeldiefstal. Strijd tegen veelplegers De poster is één van de vele middelen die de politie inzet in haar strijd tegen veelplegers van winkelcriminaliteit. Het project ‘Veelplegers winkelcriminaliteit’ biedt de mogelijkheid actief overlast en het aantal diefstallen in winkels te beperken. Dit project is een initiatief van Politie IJsselland, de gemeente Zwolle, het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD), en diverse winkelcentra en winkeliersverenigingen werken hier aan mee.

Positieve reacties Leonie Klinkhamer en Peter Imhof delen deze week samen met de stadswacht namens het wijkteam Zwolle-Centrum/Zuid de posters uit aan de deelnemende winkeliers. De reacties zijn positief. “De winkeliers die wij hebben gesproken geven aan dat ze het belangrijk vinden om mee te doen aan dit project. Het veelplegerproject is in de stad al redelijk bekend bij de ondernemers." ‘Vaste klanten’ "Door veelplegers uit de anonimiteit te halen is de kans kleiner dat ze de fout in gaan. De pakkans is immers groter en dat weten de veelplegers ook. Ondernemers kennen hun ‘vaste klanten’ meestal wel. Vandaag bleek ook dat een aantal veelplegers van de poster wel bekend is in Assendorp. Door het project wordt die kennis uitgebreid en hopelijk het aantal winkeldiefstallen verminderd, “ zegt Peter Imhof.

Artikel delen:

Reageer