Countus Ballonspektakel Zwolle 2009

Zwolle – Op Park de Wezenlanden vonden dinsdag de voorbereidingen plaats voor het Countus Ballonspektakel. Verschillende partytenten en toegangspoorten zijn op of bij het festivalterrein opgebouwd.

 16-06-2009_voorbereiding_ballon_festival_3.jpg

Ook in 2009 is er weer de fotowedstrijd van het Countus Ballonspektakel. Maak een unieke opname van het evenement en mail die naar info@countusballonspektakel.nl . Door mee te doen aan de wedstrijd doet u afstand van eventuele auteursrechten en verleent u toestemming voor gebruik van de opname door de organisatie. Op zaterdag 20 juni wordt rond 19.30 uur in Park de Wezenlanden de winnaar bekendgemaakt. Als de fotograaf zich binnen 10 minuten meldt in het Park dan gaat hij of zij diezelfde avond nog aan boord van een van de ballonnen voor een gratis vaart tijdens het Countus Ballonspektakel 2009! Over de uitslag van de wedstrijd wordt niet gecorrespondeerd.

16-06-2009_voorbereiding_ballon_festival_2.jpg 

Programma

Het vier dagen durende Countus Ballonspektakel begint woensdag 17 juni met de thema-avond ’Gezonde klassen’, gesponsord door Novon Schoonmaak, Unica Installatietechniek en J.E. StorkAir.

Donderdagavond 18 juni is het thema ’Economie en arbeid,’ gesponsord door de gemeente Zwolle. Die avond is er in het provinciehuis ook een netwerkbijeenkomst. Samen met VNO-NCW, de Kamer van Koophandel en de provincie Overijssel organiseert de gemeente Zwolle die dag vanaf 17.30 uur een bijeenkomst rond het thema ’de Zwolse aanpak van de economische crisis’.

De tot nu toe jaarlijkse netwerkbijeenkomst op vrijdagmiddag is vanwege de bijeenkomst op donderdag verplaatst naar vrijdag 18.00 uur in de VIP-tent op het festivalterrein. Vrijdagavond 19 juni staat ook het door Hemmink geadopteerde feeërieke nightglowen (plm. 22.45 uur) op het programma. Dit jaar grootser dan ooit want naast de mooi verlichte ballonnen en de muziek is het nightglowen uitgebreid met spectaculaire lasershows.

Het programma op zaterdag 20 juni staat in het teken van ’de langste dag’. Medewerking aan deze familiedag verleent onder andere Furness Cars. Liefhebbers van vliegeren kunnen zaterdag 20 juni overdag hun hart al ophalen op het festivalterrein, waar onder andere een demonstratie is van stuntvliegers, snoepdroppende vliegers, buggy’s getrokken door vliegers én er zijn 75 vliegers op één rij te bewonderen. Kortom, ook overdag én ’s avonds is het zaterdag genieten tijdens het ballonspektakel. 
Online boeken

Het is nog steeds mogelijk om online vaarten te boeken voor het Countus Ballonspektakel. Dat kan via de website http://www.countusballonspektakel.nl/

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Ook altijd een heel mooi gezicht vanaf de dijk bij huize Koko. Komt nu ook mooi uit wat zaterdag hebben we hier buurt-bbq in .attem:);)


    Maak melding

Reageer