Steun voor Herman Brood Experience van Lev-06

Zwolle – De stichting Herman Brood Experience wil een onderzoek laten doen naar de haalbaarheid van een HBE in Zwolle. De stichting riep gisteravond de politiek in ‘spoedzitting’ bijeen om hiervoor 25.000 euro te vragen. Met dit geld kan een gespecialiseerd bureau uit Amsterdam binnen drie maanden onderzoeken hoe de Herman Brood Experience vorm kan krijgen.

De stichting van initiatiefnemer Ivo de Lange (IQ Kunstuitleen) heeft als doel het erfgoed van en de herinnering aan Herman Brood levend houden. Dit wil de stichting combineren met het op de kaart zetten van Zwolle: de HBE kan een toeristische blikvanger worden. De stad krijgt een kleurrijker imago. De stichting heeft veel ideeën voor activiteiten rond Herman Brood, maar geen geld. Daarom gaat Van Dooren Advies uit Amsterdam op zoek naar donateurs, sponsors en partners. Samen met die betalende partners moet de vorm van de HBE steeds concreter worden. In de loop van het traject komt dan ook een locatie in beeld. Een optie is om het HBE onderdeel te maken van het nieuwe Hedon.

De eerste vraag is echter of de raad het onderzoek wil betalen. En wanneer het voorstel in stemming wordt gebracht. Op 14 november stemde de raad nog tegen het collegevoorstel voor 50.000 euro aan de HBE. Dit geld was destijds echter bedoeld als opstartsubsidie voor een kleinschalige variant.

Lev-06 is erg enthousiast voor het idee van de Herman Brood Experience. Het initiatief biedt heel veel mogelijkheden om iets te doen met popmuziek, kunst, taal en sociale projecten (o.a. voorlichting over verslaving). Verder is het in 2011 is het tien jaar geleden dat Herman Brood overleed. Met de HBE in aanbouw, heeft Zwolle dan alle reden om hier een landelijk herdenkingsconcert te organiseren.

Artikel delen:
Reacties 3
 1. @ Harry ten K. jaartje of 5, 6? geleden heb jij schitterende foto’s gemaakt van Herman Brood in het FC Zwolle-stadion. Was er bij en heb er een paar bijbesteld…..op close-ups had hij geloof wel 3 brillen op zijn haar. Hij was veel te laat, maar wat een enorme dynamiek! Heerlijk afscheidsconcert aan Zwolle!

  Volgens mij heette het toen het “Zwoele Zotte Zomerfestival” oid?
  Misschien kun je de mooiste nog digitaliseren bij deze topic? (Of de directrice…die de archivering altijd al uitstekend deed ;D)


  Maak melding

 2. Dick, Herman Brood is op twee dagen na al 8 jaar dood. :'(
  Informeer jezelf eens op een gedegen wijze voordat je van alles klakkeloos op het internet dondert. 8)


  Maak melding

Reageer