Zwols project studentaanhuis.nl krijgt landelijk vervolg

De Bilt/Zwolle – Vanaf vandaag is het voor bijna iedereen in Nederland mogelijk om een eigen ICT-student thuis langs te laten komen om te helpen bij digitale problemen en/of vragen. Inwoners van de negenentwintig grotere steden kunnen nu een student inschakelen als zij problemen met of vragen over hun computer, de mobiele telefoon, digitale camera, televisie, of andere apparaten hebben. Later dit jaar zullen de ICT-studenten ook in andere gebieden actief zijn.

Een geslaagde proef in Zwolle heeft duidelijk uitgewezen dat er grote behoefte is aan deze sympathieke vorm van hulp en les. In zeven maanden tijd werd er ruim duizend keer gebruik gemaakt van een ICT-student. En er werden niet alleen allerlei problemen opgelost, maar vaak ook gaven studenten thuis op de eigen computer les. Persoonlijke hulp is voor veel mensen de oplossing om bij te blijven bij de snelle ontwikkeling die wij op digitaal gebied meemaken. Hulp bij computerproblemen is niets nieuws, maar Studentaanhuis.nl gaat verder. Onze studenten lossen niet alleen de problemen op, maar leggen meteen ook uit wat er aan de hand is en geven waar nodig advies en les. Zo leren de klanten er vaak ook nog iets van.


De studenten helpen onder andere bij het aanleggen van een draadloos netwerk, het installeren van een virusscanner, het instellen van televisiekanalen of geven uitleg over de mobiele telefoon, digitale camera, hoe foto’s op de computer gezet kunnen worden en vele andere zaken. Hierdoor en door de persoonlijke aanpak en lage prijsstelling, onderscheidt Studentaanhuis.nl zich van alle andere bestaande services.

Jan Morriën, oprichter van Studentaanhuis.nl: "Wij willen heel Nederland voorzien van goede service voor een betaalbare prijs. Ik vind het fantastisch dat we deze unieke dienst al zo snel in vrijwel alle grote steden kunnen aanbieden.We zijn pas in januari van dit jaar begonnen met de landelijke uitrol en het gaat nu erg snel. Eind 2009 kunnen we in vrijwel heel Nederland deze sympathieke vorm van hulp en les aanbieden.
De studenten vinden het leuk om mensen thuis te helpen, hebben werk op hun eigen vakgebied en verdienen meer dan met de meeste andere bijbanen. Welke bovendien in deze tijd ook nog eens erg schaars zijn. De HBO-opleidingen, waar we de meeste studenten vandaan halen, zijn dan ook zeer positief over Studentaanhuis.nl en dat geldt ook voor onze klanten, die als ze eenmaal lid geworden zijn (€ 8,- voor het eerste jaar) € 7,50 voorfietskosten betalen en € 9,- per half uur. We hebben gemerkt dat veel klanten graag persoonlijke hulp aan huis willen, ze vinden het prettig om in hun eigen omgeving van de studenten te leren. Cursussen en trainingen via internet zijn in de praktijk toch vaak lastiger. Daarnaast zijn er ook veel mensen die het wel kunnen, maar geen tijd of zin hebben om de muziek van hun computer op de audio installatie aan te sluiten, hun PDA te synchroniseren of een back up te maken van al hun bestanden. Onze studenten doen dat graag voor ze."

Meer informatie is te verkrijgen op www.studentaanhuis.n. Afspraken kunnen gemaakt worden via 0900-2001212
Artikel delen:
Reactie 1

Reageer