Het weer: warm

Zwolle –  Vandaag gaat de dag fris van start en omdat er weinig wind staat is het lokaal wat nevelig of zelfs licht mistig. Geleidelijk breekt overal de zon door en wordt het een fraaie dag. Het kwik stijgt naar waarden tussen 21 en 24 graden en het blijft overdag droog.

16-06-2009_weerfoto.jpg

De zwak tot matige wind zal overdag een zuidelijke richting aannemen. Geleidelijk gaat vanuit het westen de bewolking wel wat toenemen, maar dit zal eerst voornamelijk hoge bewolking zijn waar de zon nog gemakkelijk doorschijnt.

In de nacht naar donderdag breidt de regen zicht langzaam naar het oosten uit. Donderdagochtend is het eerst bewolkt en valt er hier en daar regen of motregen. In de loop van de ochtend wordt het droog en klaart het hier en daar op. De rest van de dag blijft het droog. De middagtemperatuur ligt rond 19 graden.

Vrijdag draait de stroming naar het noordwesten. Buien trekken over het land en daarbij wordt het met 17 graden ook een stuk koeler.

Tijdens het weekeinde is er van zomers weer geen sprake. Beide dagen worden gekenmerkt door buien en maxima rond 16 graden. Na het weekeinde lijkt er toch een droge periode aan te breken en gaat de temperatuur in de lift.

Artikel delen:
Reacties 4

Reacties zijn gesloten.