Jonge Democraten Zwolle opgericht

Zwolle – De Jonge Democraten, de jongerenvereniging gelieerd aan D66, heeft sinds juni een aparte afdeling in Zwolle. De Jonge Democraten hoopt hiermee haar leden in de omgeving van Zwolle beter van dienst te kunnen zijn.

Met een welkomstborrel wordt de oprichting van de nieuwe afdeling gevierd. Deze borrel vindt plaats op dinsdag 30 juni om 20.00 uur in café het Vliegende Paard in Zwolle. Het nieuwe bestuur hoopt daar kennis te maken met alle leden en aspirant-leden van de Jonge Democraten in de regio. Met de nieuwe afdeling hoopt de Jonge Democraten meer leden in de regio te kunnen activeren. Dit door middel van aansprekende activiteiten, die makkelijker bereikbaar zijn voor leden uit de omgeving, nu de reistijden naar de activiteiten behoorlijk worden ingekort.

De JD is met ruim 2500 leden de grootste non-confessionele politieke jongerenorganisatie van Nederland. De Jonge Democraten zijn in 1984 opgericht in Amsterdam. De Jonge Democraten (JD) zijn een groep jongeren (12 – 30 jaar) die geïnteresseerd zijn in politiek, hun eigen mening hebben en daar iets mee willen doen. Daarom organiseert de JD talloze activiteiten varierend van thematische debatavonden en excursies tot borrels en beachvolleybalwedstrijden. De Jonge Democraten zijn weliswaar verbonden aan D66, maar denken altijd onafhankelijk en schoppen tegen alles wat zij in de Nederlandse politiek anders willen zien. Met het ontwikkelen en uitdragen van toekomstgerichte ideeën speelt de JD haar eigen rol in het politieke spectrum.

Beginsverklaring:
De vereniging Jonge Democraten stelt zich als vrijzinnig-democratische
jongerenorganisatie ten doel bij te dragen tot de individuele ontplooiing van alle mensen. Zij richt zich hierbij vooral op jongeren.
Deze ontplooiing moet geschieden in vrijheid en verantwoordelijkheid, naar eigen inzicht en overtuiging, in solidariteit met de medemens en zonder politieke, sociale en economische discriminatie van anderen. De verscheidenheid van mensen en opvattingen is een positief te waarderen goed.
De ontvankelijkheid voor deze verscheidenheid vormt de bron van het
maatschappelijk denken van de Jonge Democraten. De JD kiest voor een open, pragmatische en duurzame aanpak van problemen.
De JD streeft naar een radicale democratisering van de maatschappij opdat de principiële gelijkwaardigheid van alle mensen, individuele vrijheid, onderlinge solidariteit en rechtszekerheid zo goed mogelijk gegarandeerd worden.

Voor meer info: www.jongedemocraten.nl

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Van Harte!
    Gefeliciteerd met de oprichting van de 11e afdeling van de JD. Altijd goed wanneer jonge mensen met de politiek bezig gaan. Veel plezier, en ik hoop dat we jullie snel in de stad tegen komen.


    Maak melding

Reageer