Onthulling portiekschildering Elvisflat Holtenbroek

Zwolle – In een periode van september tot december is er met een groep kinderen gewerkt aan een ontwerp en een muurschildering in het portiek van de Elvis Presleyflat. Elf kinderen: Shannon, Djarno, Raylison, Raage , Romaysa, Iza, Vivaldo, Nilay, Sharifa, Celina, en Wilma zijn via Maxi Axie van Travers gevraagd mee te doen aan dit project. Ze komen bijna allemaal uit de Palestrinalaan. Woensdagmiddag werd de schildering feestelijk onthuld. De activiteit was tevens de start voor het Holtenbroeker Zomercarrousel dat vandaag begon. Het thema was deze middag ‘Sport en voetbal’.

17-06-2009_onthulling_kunst_clenn_miller_en_elvis_presley_flat_1.jpg

Kunstenares Marit Otto begeleidde de kinderen van de flats in Holtenbroek en deed zelf ook een flinke duit in de zak. Het project bestond uit twee Maxi Axie blokken van 6 weken elke maandag van 15.45 tot 17.15 uur. De eerste vier weken van het eerste blok hebben plaatsgevonden in het wijkcentrum van Holtenbroek. Eerst hebben ze met zijn allen gefantaseerd over het woord ‘Stadsjungle’ en schetsen gemaakt van gebouwen, voertuigen en wezens die zoal in zo’n jungle voorkomen. Daarna gezamenlijk een compositie op schaal gemaakt met plak en knip werk. Toen de gemaakte werktekening eenmaal af was konden ze aan de gang in het portiek. De meterkast was tot verfhok gebombardeerd en daar stond dan ook een keur aan kleuren en kwasten. Een zeil op de vloer, een steiger neerzetten, de werktekening ophangen, de tekening overzetten en schilderen maar. Het tweede blok was bijna identiek aan het eerste blok alleen zijn er wat extra jungle wezens bij gekomen.

17-06-2009_onthulling_kunst_clenn_miller_en_elvis_presley_flat_3.jpg

17-06-2009_onthulling_kunst_clenn_miller_en_elvis_presley_flat_2.jpg

Ook dit jaar zal de Zomercarrousel Holtenbroek (Travers i.s.m Sportservice Zwolle en het project “Samen gaan voor de Palestrinalaan”) weer plaats gaan vinden op verschillende plekken in de wijk.

 

17-06-2009_onthulling_kunst_clenn_miller_en_elvis_presley_flat_4.jpg

De Zomercarrousel bestaat uit leuke, gratis activiteiten voor kinderen uit Holtenbroek van 4 t/m 12 jaar. Op het programma staan onder andere: een schminkclown, Streetsurfing, een Mooimaaksalon, een Pannakooi, Levend Tafelvoetbal, broodjes bakken, een Survivalbaan,  schatgraven, een draaimolen en nog veel meer… 

17-06-2009_onthulling_kunst_clenn_miller_en_elvis_presley_flat_5.jpg

Woensdag 24 juni:   het park tegenover speeltuin de Regenboog, het thema is: ‘Flower Power’, van 13.00-16.30 uur.

Woensdag 1 juli: wijkboerderij de Klooienberg. Het thema is: “Survival”, van 13:00 uur -16:30 uur. Neem zwemkleding mee.

Dit uitgebreide programma wordt o.a. mogelijk gemaakt door Moes Bouwbedrijf Oost, Woningstichting SWZ, Woningstichting Openbaar Belang, gemeente Zwolle en C1000 Holtenbroek.

 

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Sommige graffity is mooi, maar als mensen het op verkeerde plaatsen óf gewoon alleen hun paraaf doen: troep. Soms zitten er prachtige kunstwerken tussen.


    Maak melding

Reageer