Loopclinic voor Amsterdam Marathon

Zwolle – De  Zwolse atletiekvereniging PEC 1910 organiseert ook in 2009 een loopclinic voor de marathon van Amsterdam. De deelnemers worden onder gekwalificeerde begeleiding in veertien weken klaargestoomd voor de wedstrijd over 42,195 km. Traditioneel finisht deze op 19 oktober 2009 in het Olympisch stadion. Vanaf heden is het mogelijk om in te schrijven op één van de veertig plaatsen in de clinic van 2009.

De trainingen starten op verschillende niveaus met een halve marathon als uitgangssituatie. Het trainingsschema bevat een gevarieerde mix van tempoduurlopen, lange en korte duurlopen en intervaltrainingen. Daarmee is het de bedoeling de marathon bereikbaar te maken voor lopers van ieder niveau. Toch is een marathon een prestatie die je niet zomaar even tussendoor verricht! Deelnemers trainen gedurende veertien weken drie tot vier keer per week. Een sterke wil en motivatie zijn daarom noodzakelijk om de eindstreep te halen, naast uiteraard een goede gezondheid en voldoende support van het thuisfront.

Belangstellenden voor de clinic kunnen zich inschrijven op http://www.marathonclinic.nl/. Voor meer informatie is het e-mailadres info@marathonclinic.nl beschikbaar. Ook zijn geïnteresseerden welkom de informatiebijeenkomst bij te wonen op woensdag 24 juni om 21:00 uur in het clubgebouw van av PEC 1910 aan de Urksteeg 1.

Artikel delen:

Reageer