Het weer: regen

Zwolle – Donderdag trekt een storing over het land. Zo begint de dag bewolkt en valt er lokaal regen of motregen. Geleidelijk wordt het vanuit het noordwesten uit droog en komen er ook opklaringen. Het zuidoosten zal ook ’s middags nog lang bewolking en wat regen krijgen. De temperatuur ligt hierbij tussen 17 en 21 graden, bij een zwakke tot matige westenwind. We komen geleidelijk in een noordwestelijke stroming, waardoor er koele lucht aangevoerd gaat worden.

17-06-2009_weerfoto.jpg

Vanavond en vannacht neemt in de koele lucht de kans op buien toe. De minima dalen komende nacht tot ongeveer 12 graden. In de ochtend zullen er in het hele land buien vallen. Morgen wordt dan een buiige dag. Hierbij zijn ook onweer en windstoten mogelijk. Met een graad of 17 en een matige, aan zee vrij krachtige wind is de zomer ver te zoeken. Geleidelijk beperkt de buiigheid zich meer tot het noorden van het land en in de avond en nacht wordt het overal even droger.

Het weekeinde begint op zaterdag ook met buien. De maxima liggen rond 16 graden. Zondag is er ook nog kans op enkele buien, al nemen deze in aantal flink af. Op zondag wordt het niet warmer dan 17 graden.

Na het weekeinde neemt de kans op neerslag af en wordt het weer iets warmer. Er lijkt dan een droge periode aan te breken met aangename temperaturen.

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.