Windesheim stelt lector Area Development aan

Zwolle – Windesheim heeft per 1 juni zijn aantal lectoren uitgebreid met de benoeming van dr. ir. Willem Buunk. Als lector binnen het lectoraat Area Development, zal hij zich bezighouden met onderzoek en met de opzet van nieuwe opleidingen Area Development voor bachelors en masters.

Binnen het vakgebied van de planologie is er in toenemende mate belangstelling voor gebiedsontwikkeling. Hierbij wordt de traditionele verdeling tussen stedenbouwkunde, landschapsontwikkeling, recreatiekunde en verkeerskundige planologie doorbroken voor meer complexe vraagstukken. Het lectoraat Area Development legt de nadruk op de besluitvorming en ontwikkeling van specifieke methoden en technieken binnen het vakgebied van de regionale planologie. Een voorbeeld hiervan is de IJssel-Vecht delta.  De nieuwe lector heeft ruime ervaring in wetenschappelijk onderzoek aan de universiteit van Nijmegen, Wageningen en Utrecht. Hij beschikt over een groot netwerk in de ruimtelijke ordening en heeft een bijzondere belangstelling in het onderzoek voor maatschappelijke waarden en de politieke besluitvorming over ruimtelijke projecten. Buunk wil een grotere meerwaarde in ruimtelijke inrichting voor bewoners en bedrijven tot stand brengen en neemt daarvoor de nieuwe praktijk van gebiedsontwikkeling als uitgangspunt. Willem Buunk combineert zijn aanstelling als lector met zijn werk als lid van de Utrechtse gemeenteraad.  

Windesheim telt nu 19 lectoren in 16 lectoraten binnen de kennisthema’s Zorg en Welzijn, Ondernemerschap, Technologie en Educatie. Zij stimuleren in hun vakgebied de ontwikkeling van onderzoek, onderwijs en dienstverlening en leveren een praktische waarde voor onderwijs en werkveld. 

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Goede zet van Windesheim. Ik ben positief gestemd over het opstarten van een filmacademie door Windesheim. Hiervoor adviseer ik dan ook Hannibal (als) Lektor !    Maak melding

Reageer