FC Zwolle heeft primeur met Playing for Success

Zwolle – Als eerste Betaald Voetbal Organisatie in Nederland beschikt FC Zwolle in haar nieuwe stadion over een Playing for Success leercentrum en toont daarmee op een heel mooie en doeltreffende manier haar maatschappelijke betrokkenheid met de Zwolse samenleving. De tweede ronde van het project loopt alweer op zijn eind en wordt op 23 en 24 juni afgesloten.

Playing for Success is een succesvol leerconcept dat door onderwijsadviesbureau KPC Groep vanuit Engeland naar Nederland is gehaald. Doelstelling is het helpen van kinderen die extra stimulans behoeven bij rekenen, taal en ICT uit de basisschoolgroepen 6,  7 en 8. De tweede ronde van dit project begon voor twee groepen van elk dertien kinderen op dinsdag 7 en woensdag 8 april en duurde tien weken. Zij zijn afkomstig van basisscholen uit Zwolle Zuid en Stadshagen. De afgelopen weken hebben deze kinderen heel hard en met zeer veel enthousiasme gewerkt. Ook de media hebben dit opgemerkt: zo hebben we bezoek gehad van Kidsweek, Teleac, AOB en de BC Zakelijk FC Zwolle. Het zelfbeeld en zelfvertrouwen van de kinderen zijn er flink op vooruit gegaan. We rekenen er dan ook op, dat ze op hun school daar veel profijt van zullen gaan hebben.

Op 23 juni (dinsdaggroep) en op 24 juni (woensdaggroep) tussen 16.00 uur en 18.00 uur sluiten beide groepen het project af. U bent hierbij van harte welkom in het spelershome van FC Zwolle.

Artikel delen:

Reageer