Problemen bij drukkerij Hoekman – mailing WEZO

Zwolle – Vanuit het personeel van de WEZO en inmiddels ook via een dagblad, vernam de fractie van GroenLinks/De Groenen de problemen rond drukkerij Hoekman. Maandag 15 juni is het personeel van de WEZO ingelicht over de positie van deze Drukkerij, inclusief de beslaglegging, door hun economisch directeur en door directie Wezo. Een en ander heeft onmiddelijk gevolg voor zowel het personeel van Hoekman, maar ook voor het personeel van mailing WEZO die , als hoofdtaak van hun productiewerkzaamheden rond orders van Hoekman verzorgt.

GL/DG: "Deze orderportefeuille, waar de WEZO belang in heeft, is zeer goed gevuld.De gevolgen voor de WEZO lijken ingrijpend en zijn nog niet volledig te overzien. De gemeente Zwolle is belanghebbend, aangezien afgelopen maand maart 2009 een jaarcontract is afgesloten om drukwerk te verzorgen door Hoekman voor de gemeente, via de WEZO. Het ontbinden van dit forse jaarcontract alleen al zal ingrijpende consekwenties hebben voor de hoeveelheid werk van de afdeling mailing van de WEZO. Wat dreigt is dat personeel nu naar andere afdelingen moet worden overgeplaatst. Dit zou haaks staan op de bedoeling om via een zo breed mogelijk aanbod perspectief te bieden aan mensen die bij de WEZO kunnen werken. Gezien de onderlinge banden tussen drukkerij , wezo en gemeente is het van groot belang de afwikkeling van faillisement of doorstart goed te volgen, en waar mogelijk te sturen."

GL/DG heeft de volgende vragen voor het college:

1- Op welke wijze gaat u op korte termijn regelen dat de werkzaamheden rond het gemeentelijk drukwerk door de WEZO kunnen worden hervat?

2- Gaat u op korte termijn, samen met andere betrokken gemeenten, met de WEZO meedenken om de afdeling Mailing in stand te houden, te voorzien van werk, in afwachting van meer duidelijkheid? Houdt u onverkort vast aan het convenant waarin een actief regiebeleid is afgesproken ten behoeve zinvol breed aanbod van werk voor de doelgroep.

3- bent u bereid zonodig te bemiddelen naar nieuwe opdrachtgevers voor de afdeling mailing van de WEZO?

4- Bent u bereid om Hoekman, met name ook in relatie tot de Wezo, specifiek te ondersteunen in het kader van rijksmaatregelen 2009 voor verlieslijdende ondernemingen ?

Michiel van Harten

Artikel delen:
Reacties 4
 1. Onzekere tijden voor het personeel van de Wezo, hopelijk kan men de portefeuille toch behouden.

  Voor bepaalde personen binnen Hoekman vind ik deze ondergang echter prachtig dat ze een verzoek tot failliet verklaring hebben ingediend. sorry voor mijn rancune;D


  Maak melding

 2. prima stukje jan, deze megalomane gasten van hoekman zouden wel ff deze en gene overnemen in de branche, hoogmoed komt voor de val is een gezegde nog ouder dan het bedrijf hoekman. jammere is weer dat voor de zoveelste keer de WEZO weer het schip ingaat en de gemeente straks alle tekorten weer kan aanzuiveren (niet voor het eerst en zeker niet voor het laatst) Onze groene linkse vrienden zijn alvast weer wat open deuren aan het intrappen. zodra het over sociale werkplaats de WEZO gaat zijn ze er wel bij, vorige keer werd er moord en brand geschreeuwd over de postafdeling. nu is de drukkerij lijdend voorwerp om ook weer eens de krant te halen. de sandalendragers vergeten dat je wel een orderboek tsjokvol kunt hebben, als er geld achteraan moet kun je net zo goed met zijn allen wat doosjes rummikub ophalen van de inpakafdeling. Mensen bij de wezo kunnen gewoon nooit tegen commercieel bedrijfsleven aan omdat er een ambtenarencultuur heerst en de pleuris uitbreekt als er iets snel gebeuren moet.


  Maak melding

 3. Hoogmoed komt voor de val
  Och och och…het familiebedrijf om zeep helpen en al zo vaak gewaarschuwd zijn, wat zal D. Hoekman zich nu trots voelen dat hij van niemands adviezen zich wat aantrok. Jammerlijk voor het personeel van hoekmantotaal, maar voor het wandbeleidleidende (management) volledig terecht. Wanneer je elke week wel veer voor een andere zaak bij de rechtbank loopt ben je ook niet meer met de bedrijf bezig. Hadden ze waarschijnlijk toch wat eerder bij na moeten denken dat je niet alles kunt krijgen.


  Maak melding

Reageer