Anti Dierproeven Coalitie doet Zwolle aan

Zwolle – Zaterdag 20 juni doet de Anti Dierproeven Coalitie Zwolle aan met een unieke campagne; een burgerinitiatief voor een verbod op dierexperimenten met honden en katten in Nederland. Met dit burgerinitiatief kan de Anti Dierproeven Coalitie direct een motie indienen bij de Nederlandse regering. Het is vervolgens aan onze volksvertegenwoordigers om te beslissen of honden- en kattenexperimenten anno 2009 nog acceptabel zijn in een beschaafd land, zegt ADC.

De Coalitie heeft 40.000 handtekeningen nodig om de motie aan te kunnen bieden. In Nederland zijn er tussen 1999 en 2007, 17.391 honden en 3.537 katten opgeofferd voor de wetenschap. ADC: "Voordat de honden- en katten sterven, worden ze eerst nog ingezet in verschillende experimenten zoals giftigheidstesten en hersenonderzoek." De Anti Dierproeven Coalitie is vastberaden om dit te stoppen. Aanstaande zaterdag voeren ze actie in de Diezerstraat in Zwolle van 12.00 tot 17.00. "We willen deze dag zoveel mogelijk handtekeningen binnenhalen en staan dan ook in deze drukke winkelstraat met de petitielijsten. We maken het dierenleed zichtbaar met een groot spandoek, informatietafel en protestborden."

Artikel delen:
Reactie 1
  1. alleen honden en katten?
    Sorry maar waarom blijft dit beperkt tot honden en katten. Apen en varkens zijn toch ook dieren? Begrijp me niet verkeerd, ik ben een voorstander van dierproeven voor de (medische) wetenschap.
    Dierproeven voor cosmetica ed. vind ik wel onnodig.


    Maak melding

Reageer