Ballonfeest Zwolle in teken van economie en arbeid

Zwolle – De tweede dag van het Countus Ballonspektakel in Zwolle had donderdagavond het thema ‘Economie en arbeid’ en was gesponsord door de gemeente Zwolle. Deze avond iwas er in het provinciehuis ook een netwerkbijeenkomst. Samen met VNO-NCW, de Kamer van Koophandel en de Provincie Overijssel organiseerde de gemeente Zwolle donderdag een bijeenkomst rond het thema ’de Zwolse aanpak van de economische crisis’.

 collage-2.jpg

Wethouder Piek en de fractievoorzitter van de Christenunie in de Tweede Kamer, Arie Slob waren ook aanwezig voor een vaart. Nog bijzonder was, dat deze avond twee personen, een gast en de piloot in een heuse tweezitter, zonder mand de lucht in gingen. Vanaf het moment dat alle ballonnen vertrokken waren mocht het publiek proeven wat een ballonvaart was. Deze ballon was vastgezet en ging zo’n 12 meter de lucht in. Vrijdagavond 19 juni staat het door Hemmink geadopteerde feeërieke nightglowen op het programma. Dit jaar grootser dan ooit want naast de mooi verlichte ballonnen en de muziek is het nightglowen uitgebreid met spectaculaire lasershows.

ballonspektakel_1806_2991_470.jpg

ballonnen.jpg 

ballonspektakel_1806_3139_470.jpg

Het programma op zaterdag 20 juni staat in het teken van ’de langste dag’. Medewerking aan deze familiedag verleent onder andere Furness Cars. Liefhebbers van vliegeren kunnen zaterdag 20 juni overdag hun hart al ophalen op het festivalterrein, waar onder andere een demonstratie is van stuntvliegers, snoepdroppende vliegers, buggy’s getrokken door vliegers én er zijn 75 vliegers op één rij te bewonderen. Kortom, ook overdag én ’s avonds is het zaterdag genieten tijdens het ballonspektakel.

Online boeken Het is nog steeds mogelijk om online vaarten te boeken voor het Countus Ballonspektakel. Dat kan via de website http://www.countusballonspektakel.nl/

ballonspektakel_1806_2917_470.jpg

ballonspektakel_1806_2940_470.jpg

ballonspektakel_1806_3116_470.jpg

ballonspektakel_1806_3123_470.jpg

ballonspektakel_1806_3156_470.jpg

ballonspektakel_1806_3165_470.jpg

ballonnen_2.jpg

ballonnen_3.jpg

Artikel delen:
Reacties 5
  1. koko heeft vanaf de dijk in .attem gekeken. Kon er eerst niets van zien totdat ik er achter kwam dat de dopjes nog op de verrekijker zaten:D:D prachtig mooi uitzicht hier vanuit .attem


    Maak melding

  2. Wij reden gisteren vanuit Veessen terug, via Wapenveld en Hattem, naar Zwolle. Wij zagen inderdaad de ballonnen erg goed vanaf de dijk in Hattem. Er stonden ook genoeg mensen te kijken, of ze zaten op het bankje. Waarschijnlijk stond jij er ook tussen Koko8)


    Maak melding

Reageer