Het weer: kans op een bui

Zwolle – Vannacht komt er door de komst van buien een einde aan het droge weer. De buien komen uit het noordwesten en bereiken de kustprovincies in de eerste helft van de nacht. In de loop van de nacht breiden de buien zich wat naar het oosten uit, maar het is vooral de noordelijke helft van het land waar de buien vallen. In het zuiden blijft het overwegend droog. Het koelt af naar 12 tot 10 graden.

18-06-2009_weerfoto.jpg

Vrijdag begint de dag wisselend bewolkt. Vooral in de noordelijke helft van het land en in de kustgebieden komen verspreid al buien voor. Daarbij is er ook kans op onweer en windstoten. In de loop van de ochtend neemt de buienactiviteit toe. De rest van het land maakt dan ook kans op enkele buien. De westenwind neemt gaandeweg de ochtend in kracht toe en wordt matig, aan zee vrij krachtig. Vrijdagmiddag wordt het vanuit het noordwesten geleidelijk droger en komen er opklaringen het land binnen. Het oosten blijft echter nog enige tijd kans maken op buien. Het wordt vanmiddag aan zee niet veel warmer dan 16 graden. In het zuidoosten van het land kan het nog een graad of 20 worden. ’s Avonds trekken er vanuit het westen opnieuw buien het land in.

Zaterdag blijft de kans op een bui bestaan, maar later in middag wordt het droger. Het blijft met gemiddeld 17 graden fris.

Zondag is het overwegend droog, maar in de avond is er in het westen kans op een bui. Het blijft nog steeds aan de koele kant voor het tijd van het jaar. Na het weekeinde lijkt het iets warmer te worden en neemt de neerslagkans af.

Artikel delen: