Ideeënmakelaar ondersteunt duurzame ideeën

Zwolle – De ideeënmakelaar van Samen maken we de Stad ondersteunt een aantal projecten op het gebied van duurzaamheid die nu hun vruchten beginnen af te werpen. Aanstaande zaterdag 20 juni verzorgt Frisgroen spetterende activiteiten rondom de opening van de Nooterhof. Ook het bankjesproject voor het Rondje Zwolle is succesvol: er is groeiende belangstelling.

Frisgroen organiseert feesten en activiteiten met duurzaamheid als thema. Doel van de initiatiefnemers is discussie over duurzaamheid in Zwolle op de kaart te zetten en Zwollenaren te inspireren om ‘groen‘ te doen. Zaterdag 20 juni organiseert Frisgroen een deel van het feest ter gelegenheid van de opening van de Nooterhof en Earthship. Zo is er een modeshow waarin glamorous modellen laten zien dat duurzame mode ook modieus en hip is. Verder is er een workshop ‘pimp je afdankertje’ en zijn er leuke activiteiten voor kinderen.

Het doel van Frisgroen om mensen met elkaar in contact te brengen om samen meer te bereiken dan alleen raakt erg aan de doelen van Samen maken we de Stad. Daarom ondersteunt Samen maken we de Stad Frisgroen onder andere in het vinden van de juiste mensen om hun ideeën te realiseren.

Bankjesproject Rondje ZwolleVoor het ‘Rondje Zwolle’ worden minimaal tien bankjes gemaakt zodat mensen langs de route even kunnen uitrusten en genieten. Deze bankjes worden gemaakt door Zwolse kunstenaars volgens het Cradle to Cradle principe. Centraal hierbij staat het idee ‘Afval is voedsel’: materialen moeten ofwel volledig biologisch afbreekbaar zijn of volledig herbruikbaar zonder kwaliteitsverlies of schade aan het milieu. Bedrijven kunnen een bankje adopteren voor € 2200,-. Van elk geadopteerd bankje worden er twee gemaakt: één voor het Rondje Zwolle en één voor het bedrijf. Sinds de presentatie van de ontwerpen op 23 april is er groeiende belangstelling voor: inmiddels zijn er vier bankjes verkocht.

Artikel delen:

Reageer