Inlooopavond nieuwbouw Campus Windesheim

Zwolle – In september 2008 hebben de gemeente Zwolle en Hogeschool Windesheim een informatieavond georganiseerd over het toekomstige bestemmingsplan voor de Campus Windesheim. Inmiddels is de planvorming verder gevorderd en wordt op dinsdag 23 juni 2009 een inloopavond georganiseerd. Tijdens de inloopavond kunnen belangstellenden informatie krijgen over het bestemmingsplan, de ontwikkelingen op het campusterrein en het vervolg van de procedure.

Het bestemmingsplan is gebaseerd op de ontwikkelingsvisie die door de gemeenteraad op 18 juni 2007 is vastgesteld, het Masterplan van Hogeschool Windesheim en geldend gemeentelijk beleid. Het plangebied van het bestemmingsplan is groter dan alleen het terrein van Hogeschool Windesheim en wordt globaal begrensd door de IJsselallee in het noorden, de Burgemeester van Walsumlaan en het Campusterrein in het oosten, de sportvelden achter het Greijdanus in het zuiden en de spoorlijn in het westen.

Functies en bebouwing

Het bestemmingsplan geeft aan wat voor functies in het gebied zijn toegestaan en op welke plaats. De belangrijkste functie in dit gebied is onderwijs. Daarnaast worden gronden voor groen, water en verkeer bestemd. Het bestemmingsplan regelt ook waar bebouwing mag komen en hoe hoog die mag zijn.

Nieuwbouw Windesheim

Op de inloopavond kan de maquette van het Masterplan bekeken worden en hoe de nieuwbouw gaat worden. Ook wordt driemaal een rondleiding over de bouwplaats georganiseerd: om 18.00 uur, om 19.00 uur en om 20.00 uur. Aan elke rondleiding kunnen om veiligheidsredenen helaas slechts 15 personen deelnemen.

Belangstellenden zijn van harte welkom tijdens de informatieve inloopbijeenkomst op dinsdag 23 juni van 17.30 uur tot 20.30 uur in zaal B012 (de gastenruimte bij de hoofdingang, in het mediacentrum) van Hogeschool Windesheim. Voor de rondleidingen kunnen mensen zich tijdig ter plekke aanmelden.

Artikel delen:

Reageer