Het weer: kans op een bui

Zwolle – Zaterdag is het in het binnenland eerst licht bewolkt en droog. In de kustprovincies komt er meer bewolking voor en daar is er al kans op enkele buien. In de loop van de ochtend trekken de buien verder het land in. ’s Middags kan er vrijwel overal een bui vallen, maar later wordt het vanuit het westen droger. De zon komt dan ook zeker nog aan bod. De wind is zwak tot matig en komt meest uit het westen tot noordwesten. De middagtemperatuur loopt uiteen van 16 graden op de Wadden, tot 19 graden in Limburg.

<

p align=”center”>19-06-2009_weerfoto.jpg

Zondagochtend kan er in het oosten en noordoosten nog een bui voorkomen, maar vanuit het westen wordt het overal droog. De zon schijnt vooral in het westen geregeld en de temperatuur komt met 17 tot 19 graden alweer wat hoger uit dan op zaterdag. Maandag is nog een dag met vrij veel wolken en in het oosten een enkele bui. De temperatuur boekt wel weer lichte winst en komt in de middag uit op gemiddeld 19 graden.

Vanaf dinsdag draait de wind naar het noorden tot noordoosten. We krijgen stabiel en zonnig zomerweer. Het wordt echter niet gelijk heel warm. In Noord-Nederland blijft het kwik door wind van zee steken rond of net onder de 20 graden. In het zuiden loopt het kwik op naar een graad of 23.

Later in de week draait de wind wat meer naar het oosten, waardoor het in een groot deel van het land 25 graden kan worden. Het weerbeeld blijft daarbij droog en zonnig.

Artikel delen: