Open dagen Artloft in Oude Ambachtsschool

Zwolle – Donderdagavond 25 juni is de Artloft geopend van 18.30 tot 21.00 uur. Zaterdagochtend 27 juni staan de deuren tussen 10.00 en 12.30 uur open. De Oude Ambachtsschool staat aan de Mimosastraat 1 in Zwolle (naast de Hortensiatunnel).

In de Oude Ambachtsschool worden 35 Artlofts gecreëerd. De huurprijzen variëren van € 450,- tot € 650,- (inclusief servicekosten). De genoemde bedragen zijn richtprijzen. Na de zomervakantie zijn de definitieve huurprijzen bekend. Het is belangrijk dat iemand die in aanmerking wil komen voor een Artloft, punten spaart via het Zwolse woonruimteverdeelsysteem De Woningzoeker. Op de site www.dewoningzoeker.nl kan men zich inschrijven en ook zijn daar alle spelregels te vinden. Een artloft is een woning met één ruimte die door de bewoner zelf ingedeeld en ingericht kan worden. Binnen De Oude Ambachtschool worden twee typen Artlofts gemaakt.

Bij het  ene type hebben het sanitair en de keuken een vaste plek. Omdat deze woningen hoog zijn, is het mogelijk om op hoogte (bovenop het sanitairblok en de hal) een slaapgedeelte te creëren.
In het andere type worden cubi’s geplaatst. Dit is een kubusvormig meubel waarin diverse woonelementen worden samengebracht. Op ongeveer 9 m2  worden de functies slapen, verzorging (badkamer), opbergen (kast) en koken (keuken) geïntegreerd.
Op de begane grond en deels op de 1e verdieping komt atelierruimte die de kunstenaars van DOAS gaan huren. Omdat de bewoners van de lofts en de kunstenaars in één gebouw wonen, leven en werken is het goed dat de toekomstige bewoners affiniteit hebben met Kunst.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer