Een lust voor de zintuigen: Mo(ve)ment

Zwolle – Het Zwolse theaterduo Farchi en Hübner, die de wereld rondtouren met hun theaterproject Mo(ve)ment gaven zaterdagavond eenmalig een bijzondere en verbluffende voorstelling in het Cultuurhuis van Stadshagen. De show stond in het kader van de tournee naar Canada en Amerika. Mo(ve)ment is een ontmoeting tussen moderne dans (Benno Hübner) en beeldende kunst (Tali Farchi).

move_5.jpg

Danser Benno Hübner beweegt sierlijk voor een groot scherm waarop schilderijen van de gepassioneerde live painter Tali Farchi verschijnen. Zo ontstaat een dialoog tussen de twee disciplines, die zich ontwikkelt zoals in het echte leven, van gesprek naar discussie, tot ruzie die weer wordt bijgelegd. Het resultaat is een speels, gepassioneerd en soms intiem duet op muziek die uiteenloopt van klassiek tot hiphop. Ondersteunt met geprojecteerde animaties is Mo(ve)ment belevingsgenot. Het Zwolse theaterduo is al te zien geweest in Israël, Zuid Afrika en recent nog in Tsjechië. De Zwolse cultuurliefhebber heeft wat gemist deze avond. De zaal was mager gevuld, met veel familie en bekenden ook nog. Voor zo’n ‘wereldact’ is dat jammer.

move_2.jpg

move_3.jpg

move_1.jpg

move_4.jpg

Westonfilm uit Traverse City, Michigan heeft aangekondigd dat zij werken aan de documentaire ‘The Mo(ve)ment Effect – Art Without Bounderies’. De documentaire gaat over de performing art groep Mo(ve)ment uit Zwolle en het effect dat het heeft op iedereen die de voorstelling heeft gezien. The Mo(ve)ment Effect is omschreven als de reactie op de performance van toeschouwers van alle leeftijden en culturele afkomst. Het multi-disciplinaire fenomeen Mo(ve)ment raakt  mensen op het emotionele -, creatieve -, en spirituele vlak. Mo(ve)ment heeft over de wereld al vele harten veroverd. Zij heeft culturele verschillen weten te overbruggen door hun kunst met mensen te delen. De filmcamera zal Mo(ve)ment en haar publiek volgen als zij een tournee maken langs het Windsor International Fringe Festival in Canada en het film Festival van Traverse City in de Verenigde Staten. Mo(ve)ment zal de voorstelling dan zowel in de originele setting vertonen als in nieuwe versies met live muzikanten.

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Bedankt!
  Harry,
  Bedankt voor je inzicht en je mooi fotos.
  voor ons, was het weer een hele nieuwe ervaring.

  Ik laat je meer verhalen doorsturen van Canada en America als wij daar zijn; nog een paar weken.
  groeten,
  Tali Farchi


  Maak melding

 2. “de zaal was mager gevuld”

  Nogal wiedes zeg, gesubsidieerde zelfkickerij voor vrienden en familie.
  Het is dat het crisis is want anders zou ik zeggen dat ze maar echt werk moeten gaan zoeken.:D


  Maak melding

 3. Als je het artikel leest, zul je merken dat je onzin kletst Zwolleeder. Of spreekt je onderbuik al voordat je hersenen beginnen te werken?


  Maak melding

 4. Net als Zwolleerder zijn een hoop mensen te kortzichtig en simpel van geest dat ze niet de schoonheid kunnen inzien van dit soort kunst. Ze kiezen liever voor plat vermaak maar blijven klagen over het feit dat er “nooit iets te doen is”.


  Maak melding

 5. Jammer is dat he. Nu moet ik zeggen dat er natuurlijk niets mis mee is, als je de schoonheid niet inziet van bepaalde kunst, maar dat zo iemand het dan nog gaat zitten afkraken is wel heel klein inderdaad.  Maak melding

Reageer