Het weer: een zomerse week

Zwolle – Het hogedrukgebied dat zondag ten zuidwesten van Ierland was te vinden verplaatst zich de komende dagen via de Noordzee naar Scandinavië. De wind draait daardoor bij ons naar het noordoosten en voert de komende dagen droge, maar niet al te warme, lucht aan. Het weerbeeld is hierdoor zeker tot vrijdag droog en zonnig, zonder dat het al te heet wordt.

weer_22_juni.jpg

De maandag begon fris, met rond 6.00 minima meest tussen 4 en 8 graden. Lokaal is het wat nevelig of is er aan de grond wat mist, maar deze lost snel op. Het oosten en noorden van het land hebben eerst wat meer bewolking, elders is het zonniger. In de loop van de dag ontstaan er wat stapelwolken en zijn er ook flinke zonnige perioden. De noordelijke wind is zwak en de temperaturen lopen vandaag op tot waarden tussen 16 en 20 graden. In het uiterste oosten kan er een buitje vallen. Maandagavond en -nacht zijn er brede opklaringen en koelt het af naar een graad of 8. Dinsdag wordt de eerste zonovergoten dag in een, zoals het nu laat aanzien, lange reeks. Met 20-23 graden als middagtemperatuur en een zwakke tot matige wind uit het noorden tot noordoosten doet het zomers aan.

Woensdag tot en met vrijdag verandert er weinig aan het weerbeeld. De temperatuur klimt wel nog wat verder en weet ’s middags in de buurt van 25 graden uit te komen, maar in noordwestelijke delen van het land blijft het kwik door wind van zee een paar graden achter.

Pas in het weekend neemt de kans op een onweersbui vanuit het zuiden wat toe. Aan de temperatuur lijkt weinig te veranderen; met 23-26 graden is het een paar graden warmer dan normaal voor eind juni.

Artikel delen:
Reacties 3

Reacties zijn gesloten.