Cycloon speelt hoofdrol in 24-uursrace

Heerlen – Afgelopen weekend vond de 6e 24-uurs race voor fietskoeriers plaats. Koeriers uit binnen- en buitenland gingen om 15.00 van start in Heerlen, waarna ze in totaal zo’n 490 kilometer richting Groningen moesten. Tussendoor moesten zij langs stempelposten in Maastricht, Eindhoven, Arnhem, Enschede en Zwolle. Net als in andere jaren moesten de deelnemende koeriers af zien te rekenen met de vele kilometers, pijnlijke benen, lekke banden, zadelpijn, verschrikkelijke dorst en heel veel vermoeidheid.

Na een pittige start vanaf Heerlen, over de Keutenberg, naar Maastricht doken de koeriers België in. Vanaf Maastricht ging het door België richting Eindhoven. Verdeeldheid alom over de te volgen route zorgde ervoor dat het peloton niet meer als één geheel in Eindhoven aankwam. In Eindhoven vertrokken de meeste koeriers met het groepje waar ze uiteindelijk nog bijna 400 kilometer lang lief en leed mee zouden delen, tenzij er al voor Groningen opgegeven werd.

In de kopgroep van negen zaten koeriers uit heel Nederland en maar liefst vier uit Zwolle. Zij kwamen als eerste aan in Arnhem en Enschede, waar ze werden verwelkomt met veel pasta, bami, bananen en limonade. Tussen Enschede en Zwolle werd het voor velen pas echt zwaar. In de kopgroep werd gedemarreerd na Nijverdal. De vier sterkste koeriers reden vooruit, maar door een lekke band werd de groep weer één. De koers was hard, maar door lekke banden werd de kopgroep weer één geheel.

Richting de finish in Groningen bleven uiteindelijk de allersterkste renners het snoeiharde tempo volgen. Voor Assen viel de groep uiteen. Bram de Vos, Ruben Hiddink, Erik van Klaveren en Bram Haegens kwamen als eerste in Groningen aan. Door een listigheid eisten de twee Cycloners Bram en Ruben de twee hoogste treden op het podium op. Dat het een zware race was bewees ook veteraan Andy Duncan. Hij reed tot nu toe alle races uit, maar kwam nu pas na 25,5 uur over de finish. Er finishten slecht 19 van de 35 koeriers.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer