Financiering nieuwbouw Isala door consortium een feit

Zwolle – Op maandag 22 juni hebben Isala klinieken en bankenconsortium Rabobank, BNG, Fortis hun handtekening gezet onder de financieringsovereenkomst voor de nieuwbouw van Isala klinieken. Met deze ondertekening is de volgende stap gezet in de realisatie van een nieuwe eigentijdse huisvesting van het grootste niet-academische ziekenhuis van Nederland dat voor de regio Zwolle een belangrijke zorgfunctie vervult.

financiering_isala.jpg

Met het ondertekenen van de financieringsovereenkomst staat niets meer de nieuwbouw van Isala in de weg, aldus Marjanne Sint, bestuurvoorzitter Isala klinieken. “Isala klinieken is het eerste ziekenhuis dat op een verantwoorde manier en zonder financiële steun van het rijk zijn nieuwbouw weet te financieren. Dat banken ons in deze tijd van financiële krapte zoveel geld willen lenen, geeft aan dat zij, net als wij, ervan overtuigd zijn dat Isala een gezonde toekomst voor zich heeft. De nieuwbouw kan nu echt van start. We krijgen straks een nieuw ziekenhuis dat past bij onze ambities: groots in onze zorgverlening, met een scherp oog voor de menselijke maat en binnen onze financiële mogelijkheden.” Rabobank IJsseldelta, huisbankier van Isala klinieken, is trots dat zij in deze tijd, waarin de financiering van complexe investeringen niet gemakkelijk is, in staat blijft de verbindende schakel te zijn.

Directievoorzitter Trudy Huisman licht dit toe: “De financiering van de nieuwbouw van Isala is ook bijzonder door de omvang van de financiering in deze tijd van kredietcrisis waarin het financieren van complexe en grote projecten niet gemakkelijk is. Met het vertrouwen dat de Rabobank geniet als stabiele partner in de financiële wereld zijn we in staat geweest een stevig consortium te vormen met Fortis en BNG. Vanuit dit consortium wordt het financieringsarrangement van € 442,5 miljoen verstrekt. Dit alles maakt dat ik trots ben dat wij als Rabobank in Zwolle onze kracht van de coöperatie hebben kunnen laten zien door partijen met elkaar te verbinden en hiermee bij te dragen aan de ambities van Isala.” Economische activiteit in de regio De nieuwbouw start in september van dit jaar. Het bouwproces zal een impuls geven aan de economische activiteiten in de regio. “Dit betekent dat ook ondernemers in deze regio zullen profiteren van deze investering. En daar heeft de economie baat bij”, aldus Trudy Huisman.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. wie is wie
    Links is mevrouw Huisman Rabobank IJsseldelta
    daarnaast mevrouw Sint Isala Klinieken Zwolle
    de twee heren zijn vermoedelijk van BNG en Fortis ????????:D


    Maak melding

Reageer