Buurtschap IJsselzone vreest komst treinwasstraat

Zwolle – Vereniging Buurtschap IJsselzone is ongerust over het verplaatsen van een treinwasstraat van Prorail naar het gebied nabij de Schellerberg en het Engelse Werk. Als lid van de klankbordgroep heeft het het Buurtschap van de raad en het college de opdracht om het IJsselzonegebied qua groen en blauw op peil te houden en verrommeling van het gebied tegen te gaan. Nu dreigt door de verplaatsing van de treinwasstraat naar de beoogde locatie het IJsselzonegebied te worden ontsierd.

treinwasstraat.jpg
Archieffoto Weblog Zwolle

Voorzitter Wever: "Uit verkregen informatie blijkt dat als gevolg van de veranderingen de wasstraat van de treinen verplaatst wordt naar het oude rangeerterrein. Hierdoor wordt het relatief stille IJsselzonegebied bedreigd. Het wassen van treinen en het rangeren ‘s nachts zorgt naar verwachting voor ernstige overlast en het verlichten van het terrein zorgt voor horizonvervuiling. De nu nog aanwezige reeën zullen verdwijnen en de mooie sterrenhemel wordt verduisterd door strooilicht."  Vereniging Buurtschap IJsselzone doet een oproep aan het college en de gemeenteraad om duidelijk uit te spreken dat de verplaatsing van de treinwasstraat uitsluitend onder de voorwaarde van een optimale groene inpassing in het groengebied rond het Engelse werk en de Schellerberg mag plaatsvinden. Het bestuur van de Vereniging Buurtschap IJsselzone wil graag gesprekspartner zijn bij de ontwikkelingen in het IJsselzone gebied om deze groene inpassing te waarborgen.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. veel valt er niet meer te verzieken daar. er zit daar nog een behoorlijk restant dieselolie in de grond van een jarenlange lekkage, waardoor er op sommige stukken niets meer wil groeien. een beetje strooilicht om de reeen te behouden voor een flinke lood of zwavel vergiftiging lijkt mij niet zo verkeerd.


    Maak melding

  2. Hadden ze toch beter een tunnel onder de ijssel kunnen maken, een paar gaten in de tunnel en hopla de wasstraat was klaar:D


    Maak melding

Reageer