Onderzoek naar bommen in Singelgracht

Zwolle – De Schoenkuipenbrug is deze dinsdag afgesloten vanwege een onderzoek naar mogelijke munitie in dit gedeelte van de Singelgracht en het Almelose Kanaal. Een speciaal team is met een boot de locatie aan het scannen. Met een zogenaamde magnetometer wordt dan gekeken of er munitie in de bagger ligt.

dsc_3418.jpg

Het onderzoek brengt geen enkel risico met zich mee, omdat de scan niet in de bagger maar op het wateroppervlak gedaan wordt. Als de werkzaamheden zijn afgerond zal de brug zo snel mogelijk weer worden opengesteld. Mocht de scan wijzen op mogelijke munitie, dan worden afhankelijk van de uitkomsten van het onderzoek, aanvullende maatregelen genomen. Het munitieonderzoek heeft geen gevolgen voor de planning van de baggerwerkzaamheden in de Singelgracht. De omleidingsroute voor fietsers wordt door middel van borden aangegeven. Voetgangers wordt geadviseerd een andere looproute te nemen. Voor het gemotoriseerd verkeer blijft het parkeerterrein de Turfmarkt normaal bereikbaar.

dsc_3412.jpg

Artikel delen:
Reacties 4
  1. geen enkel risico ?

    Het onderzoek brengt geen enkel risico met zich mee, omdat de scan niet in de bagger maar op het wateroppervlak gedaan wordt. Als de werkzaamheden zijn afgerond zal de brug zo snel mogelijk weer worden opengesteld.

    beetje vreemd. Als er geen enkel risico is, waarom wordt de brug dan afgesloten ?


    Maak melding

Reageer