Bands maken single en video voor Van Eigen Bodem

Zwolle – De Zwolse band KWATTA heeft samen met zangeres Diana Bentoh de single ‘Van Eigen Bodem’ opgenomen. Speciaal voor het gelijknamige festival schreven ze het lijflied. De single is inmiddels via alle reguliere sites als MSN, Nokia Music Store Radio538 etc te downloaden.

Het werd hoog tijd dat het festival Van Eigen Bodem zijn eigen lied kreeg. Daarom vroeg de organisatie de band KWATTA om hier gehoor aan te geven. Van hieruit schreef zanger Ben Koenen de tekst van het festivallied. In het nummer bezingt hij het festival zelf, maar tegelijkertijd gaat het over een actueel maatschappelijk vraagstuk: de sociale integratie. “Met een doelgroep van 8 tot 80 is Van Eigen Bodem het enige Nederlandstalige festival voor werkelijk iedereen. Dat is het gevoel wat ik heb geprobeerd te verwoorden,” aldus Ben Koenen.

Single en videoclip

Naast de single is er ook een videoclip voor het nummer gemaakt. Deze is onder andere te bekijken op de website van het festival. De single is inmiddels te downloaden via de reguliere sites als MSN, Nokia Music Store, Radio538 etc. Op het festival zelf zal de single uiteraard ook verkrijgbaar zijn. 

www.vaneigenbodem.nl

www.kwattadeband.nl

Artikel delen:

Reageer