Tonnen beschikbaar voor Wijkbudgetten Zwolle

Zwolle – Wie goede ideeën voor verandering heeft, wie mensen weet te motiveren en wie goed organiseert, kan sinds deze week ideeën indienen bij de gemeente Zwolle. De gemeente stelt voor goede ideeën wijkbudgetten beschikbaar. Zwolle wil hiermee het enthousiasme en betrokkenheid van bewoners bij hun wijk stimuleren.

Deze keer zijn de wijken Diezerpoort, Aa-landen-Midden en –Zuid en Zwolle-Zuid ten westen van de spoorlijn (Oldenelerbroek, Oldeneel, Oldenelerlanden, Schellerlanden, Schellerbroek, Schelle, Schellerhoek, Oud-Schelle en Schelle-Zuid) aan de beurt. Welke projecten geld krijgen, wordt via wijkverkiezingen beslist. Dat betekent campagne voeren en mensen werven als vrijwilliger. Wie een winnend idee indient, wordt zelf verantwoordelijk voor de uitvoering van zijn of haar project. Het gaat dus niet alleen om meedenken, maar ook om meedoen. In het verleden wisten bewoners het totaalbedrag vaak te verdubbelen door fondsen- en sponsorwerving.

Ideeën inzenden kan met de antwoordkaart die in juni huis-aan-huis wordt verspreid of digitaal via www.wijkbudgetten.zwolle.nl. Dat is mogelijk tot uiterlijk 17 september 2009. De verkiezingsavonden vinden plaats in februari 2010.

In voorgaande jaren hebben wijkbewoners met het geld van de Wijkbudgetten onder meer de muziektent in Assendorp en een ontmoetingsplaats voor ouderen gerealiseerd. Ook zijn er beschilderingen op elektriciteitskasten gemaakt en is er een miniconcert gegeven door kinderen.

Budget

In totaal stelt de gemeente Zwolle 439.000 euro beschikbaar voor projecten in de eerdergenoemde wijken.

De woningcorporaties leveren daaraan een bijdrage van € 5,- per corporatiewoning in de genoemde buurten. In de uitvoering wordt nauw samengewerkt met de woningcorporaties deltaWonen, SWZ en Openbaar Belang, Travers en met de Regiopolitie IJsselland.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer